Kezdőlap Régió MEGYEI SZINTŰ FOGLALKOZTATÁSI-GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROJEKTINDÍTÁS

MEGYEI SZINTŰ FOGLALKOZTATÁSI-GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROJEKTINDÍTÁS

2016. július 1-jével megkezdődött a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és konzorciumi partnerei, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft, TOP-5.1.1- 15-BK1 pályázati azonosítószámú Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések – Együttműködés a helyben foglalkoztatásért elnevezésű, 60 hónap időtartamú projektjének megvalósítása.

Az egész megyére kiterjedően létrejövő foglalkoztatási együttműködés (paktum) létrehozásának és működtetésének célja a megyében egyszerre jelen lévő munkanélküliség és munkaerőhiány anomáliájának leküzdése és a foglalkoztatási szint növelése.
A program keretében elérhető 2,5 milliárd forintos forrás segítségével olyan képzési és foglalkoztatási programok valósíthatók meg, melyek munkaerő-piacunk bővítéséhez, célcsoportjaink képzéséhez, eredményesebb elhelyezkedéséhez és foglalkoztatásuk ösztönzéséhez szükségesek.
A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat biztosítja a megyei szintű koordinációt. Előkészíti, segíti a helyi foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési kezdeményezéseket, ösztönzi a helyi termékek tudatos fogyasztását és vásárlását. Felméri és elemzi a meglévő vállalati hátteret, majd a paktumiroda munkatársai tanácsadó és hírlevél küldő szolgáltatásával, partnertalálkozók, fórumok szervezésével erősíti a résztvevők közötti együttműködést.
A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal által nyújtott képzési támogatások javítanak az alacsony iskolai végzettségűek foglalkoztathatóságán, segítenek a munkanélküliség által veszélyeztetett csoportok munkahely megőrzésében.
A bér- és bérköltség támogatások enyhítenek a munkaadók terhein, a vállalkozóvá válási támogatás pedig az önmegvalósítás kezdő lépéseihez nyújt segítséget. A Máltai Szeretetszolgálat elsősorban a hátrányos helyzetű emberekhez kíván közelebb jutni. Cél: a foglalkoztatásból kimaradt, inaktív személyek integrálása a munka világába. A munka-és álláskeresési tanácsadáson kívül a mentorok pszichológiai és szenvedélybetegeket segítő szolgáltatást is nyújtanak a célcsoportnak, ezzel segítve elő az egészségesebb és pozitívabb életszemlélet és jövőkép kialakulását.
A Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. többnyelvű kiadvány és információs adatbázis elkészítésével ösztönzi a befektetési szándékot a megyében. A konzorciumi partnerek azon fognak dolgozni a közeljövőben, hogy a program nyújtotta lehetőségek minden érdekelt számára ismertek és elérhetőek legyenek. Járási fórumainkon, állásbörzéinken, rendezvényeinken minél több érintett feltétlen megjelenésére számítunk.

2016. július 13., szerda