Kezdőlap Események Nem fizetett, majd fenyegetőzött az albérlő Kecskeméten

Nem fizetett, majd fenyegetőzött az albérlő Kecskeméten

Nem fizette a lakások költségeit és nem akart kiköltözni a férfi, végül megfenyegette a sértetteket.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya nyomozást indított zsarolás bűntett, önbíráskodás bűntett kísérlet és magánlaksértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt O. Csaba 31 éves kecskeméti férfi ellen.

A 31 éves kecskeméti férfi a gyanú szerint 2013 júniusától Kecskeméten, a Csáktornya utca egyik lakásába költözött be, ahol nem fizette a lakás költségeit. Végül a Kecskeméti Járásbíróság 2015. szeptember 11-én jogerőre emelkedett végzésével kilakoltatta az ingatlanból, ennek ellenére ő továbbra is használta a házat.

Ezt követően a gyanúsított 2015 novemberében a Bem utcában kibérelt egy ingatlant. Idén januártól a férfi az előző albérlethez hasonlóan itt sem fizette a lakás költségeit. A következő hónapban a sértett felszólította O. Csabát, hogy költözzön ki az ingatlanból. A 31 éves férfi azzal fenyegette meg a nőt, hogy rá fogja gyújtani a házát és aki belép a lakásba, azt bántalmazni fogja. Ezt követően egy baltával elkezdte verni a falat. Pár nappal később internetes üzenetben a sértettől pénzt követelt azért, hogy a lakást elhagyja. A férfi az ingatlant ott lakása alatt szétverte, az abban található bútorokat megrongálta.

A gyanúsított a rendelkezésre álló adatok alapján 2016. május 22-én az éjszakai órákban felbujtott egy párt arra, hogy a korábban Csáktornyai utcában bérelt lakásba bemenjenek és az éjszakát ott töltsék. Az ingatlan bejárati ajtajának kulcsát átadta a párnak, akik ott aludtak.

O. Csaba továbbá megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2016. június 16-án 10 óra 15 perc körül megfenyegette Csáktornyai utcai főbérlőjét azzal, hogy ha nem adja ki a lakásban maradt ingóságait, akkor fel fogja gyújtani a házát.

A férfit őrizetbe vették a nyomozók és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amit az illetékes járásbíróság 2016. július 4-én elrendelt.