Kezdőlap Események Semmelweis Nap – egészségügyi dolgozókat tüntettek ki Kecskeméten

Semmelweis Nap – egészségügyi dolgozókat tüntettek ki Kecskeméten

A Városháza Dísztermében, június 5-én, kedden díjazták az egészségügyi dolgozókat a Semmelweis Nap alkalmából. Dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója köszöntette a megjelenteket és emlékezett meg Semmelweis Ignácról.

„- A világ változik, de az élet nem. Most is küzdünk az egészségügyi intézményekben infekciós és higiéniás problémákkal, most is szükségesnek tartjuk a változást, az egészségügyi rendszer átalakítását. Az elmúlt időszakban számos javaslat született, azonban ezek nem hullottak termékeny talajra. Ez a nap alkalmas arra, hogy egy pillanatra megálljunk, magunkba nézzünk, és holnap újult erővel, felfrissült lélekkel lássuk el küldetésünket – fogalmazott Dr. Svébis Mihály.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is köszöntötte a részvevőket és megköszönte az egészségügyi dolgozók mindennapi áldozatos munkáját.

„Egészségünk őrangyalait köszöntjük ma, akik nélkül elképzelhetetlen az egészségmegőrzés, a gyógyítás. El kell ismerni, hogy önök nélkül nincsen magyar egészségügy. Ki kell mondani, hogy önök nélkül nincsen színvonalas kecskeméti gyógyászat. Önök nélkül nincsen sem egészség, sem gyógyulás. Nagyon erős hivatástudat munkálkodik mindnyájukban, hiszen nem csak akkor tesznek meg mindent a kecskeméti emberekért, amikor dolgoznak, hanem szabadidejükben is szívükön viselik a sorsunkat, valódi őrangyalok. Nincsenek arra szavak, hogy mennyire hálásak vagyunk azért a segítségért és szeretetért, amit önök adnak, amit önöktől kapunk.”

Köszöntötték a rendezvényen dr. Gál Jánost, a reumatológiai osztály vezető főorvosát, dr. Halasy Kálmán Zoltánt, a kalocsai kórház sebészeti osztályának főorvosát és dr. Szabó Edinát, a félegyházi telephely kardiológiai–rehabilitációs osztályának adjunktusát, akik mindhárman Pro Sanitate Emlékérem kitüntetést  is kaptak a hétfőn tartott budapesti ünnepségen.