Kezdőlap Rendőrségi hírek Sörösüveggel raboltak ki egy fiatalt

Sörösüveggel raboltak ki egy fiatalt

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye.

Az utcán kirabolták a fiatalt, majd a vendéglátóhelyre visszaérve összeverekedtek egy társasággal a gyanúsítottak.

A rendelkezésre álló adatok alapján az egyik helvéciai vendéglátóhelyről 2014. július 5-én 21 óra 30 perckor hazafelé sétáló 17 éves helyi fiatalember után indult F. István 37 éves kerekegyházi és V. János 32 éves orgoványi lakos. Az utóbbi férfi a nála lévő sörösüveggel hátulról leütötte a sértettet, aki ennek következtében elesett.  F. István a földön fekvő fiútól elvette a zsebében lévő pénztárcát, a benne lévő személyes iratokkal és készpénzzel együtt. A sértett az előzetes orvosi szakvélemény alapján könnyű sérüléseket szenvedett.

F. István és V. János a rablást követően visszament a vendéglátóhelyre, ahol csatlakozott hozzájuk V. István 34 éves jakabszállási lakos. Ezt követően egy négy főből álló társasággal előzetes szóváltást követően összeverekedett. A tettlegességben V. János egy – közel 1 méter hosszúságú – fahusánggal vett részt.

A helyszínre kiérkező járőrök elfogták, majd előállították a csoport tagjait. Ruházatuk átvizsgálásakor előkerült az ellopott pénztárca a személyes iratokkal és a készpénz egy részével.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya F. István és V. János ellen rablás bűntett és garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, V. Istvánnal szemben garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

A három férfit – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, amit az illetékes járásbíróság elrendelt.

A rendőrök a nyomozást a napokban befejezték a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Kecskeméti Járási Ügyészségnek küldték meg.