Kezdőlap Események Véget ért a Csiperó fesztivál

Véget ért a Csiperó fesztivál

Véget ért az idén XIV. alkalommal megrendezett Csiperó fesztivál. Július 10-én, vasárnap tartották meg a záróünnepséget, mely igen színes programokkal várta a búcsúzókat.
A délelőtt folyamán kitüntetési ünnepségre került sor a Városházán, melynek keretében átadták az Európa Gyermekeinek Jövőjéért Díjakat olyan magánszemélyek és szervezetek számára, akik évek óta tesznek a gyermekek jövőjéért.
Az elismerést Farkas Gábor – Az Európa Jövője Egyesület elnöke – és Kriston Vízi József társelnök adta át.  Díjat kapott Snétberger Ferenc, a Snétberger Zenei Tehetség Központ létrehozója és működtetője, aki sajnos nem tudott részt venni a rendezvényen. Továbbá Díjban részesült Ady István, a mezőségi szórványmagyarságért kifejtett munkájáért, Kiszely Ágnes, a minőségi bábszínház megteremtője, majd végül, de nem utolsó sorban a Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola, mely a művészeti nevelésben kifejtett több évtizedes munkájával érdemelte ki a díjat.
A délután folyamán különböző külföldi csoportok képviselték magukat a Főtéren, illetve az este kilenc órakor fellépő Besh o droM zenekar fokozta a hangulatot.
A Csiperó fesztivált a tíz órakkor megrendezett „Viszontlátásra 2018-ban Kecskeméten” néven futó lézershow, fényfestés és a várva várt tűzijáték zárta.

2016. július 11. hétfő