Kezdőlap időjárás Vihar – A hétvégén mindenhol helyreállt az áramszolgáltatás

Vihar – A hétvégén mindenhol helyreállt az áramszolgáltatás

Négynapos megfeszített munkával a hétvégén Bács-Kiskun megyében mindenhol sikerült elhárítani a szerdai és csütörtöki vihar okozta áramszolgáltatási zavarokat az EDF-DÉMÁSZ szakembereinek – tájékoztatta a cégcsoport hétfőn az MTI-t.

A közlemény szerint az erős széllökésekkel járó vihar súlyos károkat okozott Bács-Kiskun megye villamos hálózatán. A középfeszültségű hálózaton több mint ötven, míg a kisfeszültségű hálózaton több mint háromszáz üzemzavart hárítottak el a szolgáltató szakemberei. Az első órákban Baja és Kecskemét térségében mintegy nyolcvanezer ügyfélnél szűnt meg az áramszolgáltatás.
A helyi szerelőket a helyreállításban szegedi és békéscsabai szakemberek segítették, akik még éjszaka is folyamatosan dolgoztak. A munkát nehezítette a nagy tömegű vezetékszakadás és oszloptörés. A több mint ötven települést érintő, nagy kiterjedésű üzemzavar elhárítása során kétszáz szerelő, száztíz gépjármű és harminc gallyazó partner mintegy nyolcezer munkaórát dolgozott. Az elmúlt négy napban a telefonos ügyfélszolgálat mintegy 12 ezer hibabejelentést fogadott – írták.
A cégcsoport tájékoztatása szerint a jól összehangolt munka eredményeképpen a hétvégén minden ügyfelüket sikerült visszakapcsolniuk az áramszolgáltatásba.

2016. július 18., hétfő