Kezdőlap Rendőrségi hírek Zsarolták, zaklatták és megverték diáktársukat

Zsarolták, zaklatták és megverték diáktársukat

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Bajai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya nyomozást folytatott zsarolás bűntett, személyi szabadság megsértése bűntett, zaklatás vétség és könnyű testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 16 éves és egy 17 éves katymári lakos ellen.

A fiatalok 2015. november 24-én 6 óra 50 perc körül az egyik bácsborsódi buszmegállóban egy testvérpárt arra kényszerítettek, hogy a közeli templomhoz menjenek velük. Ezt követően számon kérték az idősebb fiút, hogy a korábbi „kérésüknek” miért nem tett eleget, majd bántalmazták őt.

A nyomozás adatai alapján kiderült, hogy a két fiatal 2015. szeptember és 2015. november között is rendszeresen kért cigarettát iskolatársuktól, amelynek ha nem tett eleget, veréssel fenyegették meg. A 15 éves fiú a fenyegetések hatására többször átadta a kért dohányárut, amikor azonban a kérést nem teljesítette, bántalmazták.

A nyomozók – szabadlábon hagyásuk mellett – gyanúsítottként hallgatták ki a 16 és 17 éves fiút.

A rendőrök az eljárást a napokban befejezték, a nyomozás során keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.