Kezdőlap Események A Kecskeméti Sör premierje a névadó városban

A Kecskeméti Sör premierje a névadó városban

Aki egy igazán finom sört szeretne inni Kecskeméten, az mostantól bátran választhat helyi terméket is: A Kecskeméti Sörmanufaktúra remekeit ugyanis határozottan érdemes megkóstolni. A Jazzfőváros Kecskemét fesztiválon tett látogatásunk során szerkesztőségünknek is lehetősége adódott kóstolóra, valamint egy beszélgetésre is Gönczi Gergővel, aki a cég tulajdonosának fiaként felel a termékek értékesítéséért.

Nem véletlen vártunk ilyen sokáig a premierre, szerettük volna olyan programhoz kötni a sörök bemutatását, ami a város életében is fontos és kezdetleges.

Remekül zajlott ez az 5 nap, örülünk, hogy jelen lehettünk ezen a kimagasló fesztiválon. Remek volt a szervezés és a zene. A visszajelzésekből ítélve a sörünk is hozzá tudott tenni ehhez a magas színvonalhoz. Büszkék voltunk, amikor valaki ellépve a sátortól belekóstolt a friss csapolásba, majd visszafordult felénk, bólogatva egy mosollyal az arcán. Ez ad nekünk erőt és motivációt.

A fesztiválra négy féle sörrel érkeztünk:

Kecskeméti Pils12, a sörmanufaktúrának szemefénye, zászlós hajója. Büszkék vagyunk erre a sörünkre. Határozottan állítjuk, hogy Magyarországon egyedülállóan csak mi gyártunk olyan Pils-t, amit Csehországban lehet kapni. Ez volt az ok, amiért bele mertünk kezdeni a sörfőzésbe, nem csak a szaksajtó hiányolta a piacról ezt a sörtípust, de mi magunk is, mint nagy sörkedvelők. Nekünk van egyedül csak olyan technológiánk itthon, amivel ezt a sörtípust lehet főzni. Másrészről mi cseh alapanyagokkal is dolgozunk.

A második nagy kedvenc a Kecskeméti IPA (India PaleAle), amely enyhén vöröses, illatos, zamatos, sörkülönlegesség. A komlózásnak köszönhetően megmutatkozik benne egy kis gyümölcsös íz is. Újhullámú sörforradalom kedvelt fajtája.

A Kecskeméti DryStout-t, ami egy barnás-feketés illatos sör, mi egyszerűen csak a „Magyar Guinness”-nek hívjuk, valamint a kifejezetten hölgyek számára készült Kecskeméti Málna, melynek az alapsöre egy sima Ale, ehhez adunk málna sűrítményt ászokoláskor. A málna mellett egy csipetnyi citrusos ízt is érezhetünk a komlózás miatt. Legnagyobb meglepetésünkre a férfiak is sorba álltak érte – nyilatkozta nekünk Gönczi Gergő.

A kitelepülés a Jazzfesztiválra két okból is meghatározó volt: egyrészt a Kecskeméti Sörmanufaktúra termékeit itt mutatta be elsőként a nagyközönségnek a városban, másrészt pedig, az egész fesztivál területén kizárólag a kecskeméti vállalat sörei voltak megtalálhatóak.

Hamarosan elkezdik az üvegbe palackozást, hogy minél több helyre el tudják juttatni „hajóikat”. Megtalálhatóak még Nagykőrösön a Budai Kapu étteremben és Budapesten is jelen vannak már egy romkocsmában, a Szimpla kertben és annak a kistestvérében, a Szimpla Kávézóban. Néhány héten belül pedig búzasörrel is érkezni fognak a tervek szerint.

Aki esetleg lemaradt volna a Jazzfesztiválról, és nem tudta megkóstolni a Kecskeméti Sörmanufaktúra finom söreit, annak még mindig lesz rá lehetősége a Hírös Hét Fesztivál ideje alatt, ami augusztus 19. és 28. között kerül megrendezésre Kecskeméten.