Kezdőlap Események Az OTP Bank társadalmi felelősségvállalása az SOS Gyermekfalu a javára – Interjú...

Az OTP Bank társadalmi felelősségvállalása az SOS Gyermekfalu a javára – Interjú Szabó Istvánnal

Az OTP Bank munkatársai augusztus 5-én önkéntes munka keretében járultak hozzá az SOS Gyermekfalu kecskeméti Alapítványának támogatásához.

A Szabadság téren található OTP Bank kirendeltségét a nyári forróság sem tántorította el feladatától, ami az SOS Gyermekfalu focipályáját körülvevő kerítés újra mázolása volt.
Nagyszerű hangulatban telt el a délután, mindenki kellemesen érezte magát és rengeteg új ismeretségre tehetett szert.

Szabó István, az OTP Bank Alföldi-régió OTP Bank Dél-alföldi régiójának tanácsadója nyilatkozott nekünk az akcióról:
„ Amikor az Otp Bank meghirdette a pályázatot és mi megnyertük nagy lelkesedéssel vágtunk bele, hogy találjunk egy olyan alapítványt, amit támogathatunk. Célunk volt egy olyan létesítmény támogatása, amely által gyermekeket tudunk segíteni. Felmerült a kecskeméti SOS Gyermekfalu javára történő felelősségvállalás. Miután felvettük velük a kapcsolatot, nagy örömmel töltött el bennünket, hogy megfelelő partnerre találtunk, hiszen rendkívül hálásan és együttműködően álltak a projecthez.
A pályázat során kitűzött célok közül ez a második program, ami most megvalósításra kerül.
Az első megmozdulásunk egy kirándulás volt az SOS Gyermekfalu lakóinak társaságában, amikor is a helyi Vadasparkba látogattunk el, ahol Tokovics Tamás úr, a Vadaspark igazgatója vezetett körbe minket, bemutatva a legfontosabb tudnivalókat, érdekességeket az ott található állatokról.
A következő megvalósítás a jelenleg folyó kerítésfestés. Fizikai munkát végezve segíthetünk a gyermekek számára. A kerítés újra festése mellett a tereprendezés, illetve a gereblyézés is az elvégzendő feladataink közé tartozik.
Számunkra is kedvező dolog az önkéntesség, hiszen csapatépítő szerepe  van, illetve új ismeretségekre is szert tehetünk akár bankfiókon belül is.”

Magazinunk is kilátogatott az OTP Bank munkatársai által létrejövő jótékony eseményre, ahol az önkéntes dolgozók munkájától kedvet kapva mi is ecsetet ragadtunk és hozzájárultunk a kerítés festéséhez.

Az OTP Bank Vadasparkban történő kirándulásáról az alábbi linkre kattintva olvashatnak:
https://alfoldiregiomagazin.hu/2016/07/onkentesseg-a-vadasparkban/

2016. augusztus 09., kedd