Kezdőlap Gazdaság BÉT – Elemzők: gyenge nyitás várható

BÉT – Elemzők: gyenge nyitás várható

Gyengén nyithat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) szerdán az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője kiemelte: a tőzsde mozgásának irányát a nap folyamán érkező európai és amerikai makroadatok határozzák meg, a magyar piacon egyelőre nincs olyan fontos információ, ami befolyásolhatná a kereskedést.
A fontosabb makroadatok közül kiemelte az amerikai szolgáltató szektort érintő beszerzésimenedzser-indexet, valamint a szintén Amerikából érkező foglalkoztatási adatot.
Hozzátette: a Richter és a Mol árfolyama várhatóan ma is emelkedik majd, az OTP-nél viszont további eladókra számít, így az elemző szerint folytatódhat a bankpapír árfolyamának esése.
Móró Tamás szerdán a BÉT-en kis, közepes, nyári forgalomra számít.
Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője kommentárjában kifejtette: a befektetők kivárásra rendezkedtek be a Magyar Telekom és a Mol gyorsjelentése előtt: a Magyar Telekom csütörtökön piaczárás után, a Mol pedig péntek hajnalban teszi közzé második negyedéves számait.
Az elemző szerint az általános negatív részvénypiaci hangulat keddhez hasonlóan szerdán is uralkodó lehet Európában, így a magyar piacon is.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 301,81 pontos, 1,10 százalékos csökkenéssel, 27 167,07 ponton zárt kedden, a részvénypiac forgalma 8,6 milliárd forint volt. A Mol 35 forinttal, 0,21 százalékkal 17 100 forintra erősödött, 2,5 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 235 forinttal, 3,43 százalékkal 6620 forintra csökkent, forgalmuk 3,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,67 százalékkal 443 forintra esett, forgalma 378,3 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 21 forinttal, 0,36 százalékkal 5817 forintra nőtt, forgalmuk 1,7 milliárd forintot ért el.

2016. augusztus 3.