Kezdőlap Gazdaság BÉT- Eltérő elemzői várakozások a BÉT-en

BÉT- Eltérő elemzői várakozások a BÉT-en

Eltérően értékelték a kereskedés irányát az MTI-nek nyilatkozó elemzők a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) pénteken.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője kiemelte: iránytalan kereskedéssel nyithat a BÉT. Hozzátette: sem a Mol, sem a Magyar Telekom jelentése nem hozott nagy meglepetést, emiatt nem vár jelentős elmozdulást az egyes részvények árában.

Móró Tamás szerint a vezető részvények a csütörtöki áraik környékén mozognak majd, az OTP-nél azonban lehet, hogy profitrealizálás. Továbbá arra is rámutatott, hogy az OTP jegyzése együtt mozog az európai banki részvények árfolyamával.
Pénteken délután érkezik egy amerikai munkaerőpiaci adat, ha a piac érdemben reagál erre a hírre, akkor ez minden bizonnyal kihat majd a magyar tőzsdére is – mondta.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője ugyanakkor kommentárjában kifejtette: nagy érdeklődés és forgalom várható pénteken reggel a BÉT-en, a Magyar Telekom és a Mol a vártnál jobb gyorsjelentése és a Richter kedvezőtlen bejelentése határozza majd meg a kereskedés irányát.
Felidézte: csütörtökön piaczárást követően tette közzé a Magyar Telekom második negyedéves gyorsjelentését, amely árbevétel, kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredmény (EBITDA) és nettó profit tekintetében meghaladta az elemzői várakozásokat, egyedül az üzleti eredmény maradt el a várttól.
Az elemző enyhén pozitív reakcióra számít, a jelenlegi piaci környezetben.

A Mol második negyedéves eredményei meghaladták a várakozásokat, az EBITDA növekedése a finomítói szegmensben és az emelkedő olajárak segítik a vállalatot, hogy elérhesse éves EBITDA-célkitűzését, ami meghaladja 2 milliárd dollárt.
A KBC Equitas MTI-nek eljutatott elemzésében közölte: nem okozott csalódást negyedéves gyorsjelentésével a Magyar Telekom, a háttérben zajló folyamatok továbbra is pozitívak. A menedzsment meg is erősítette a korábban kitűzött éves eredmény, és a 25 forintos osztalékcélt, hosszabb távon így továbbra is optimistán tekintenek a részvényre. Ezek alapján pénteken pozitív piaci fogadtatásra számítanak.

Az elemzés szerint a korábbi stratégia változatlan: a részvény esetében a célszint 510 forint, a stop-loss pedig 410 forint.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 550,44 pontos, 2,04 százalékos emelkedéssel 27 574,38 ponton zárt csütörtökön, a részvénypiac forgalma 6,5 milliárd forint volt. A Mol 90 forinttal, 0,53 százalékkal 17 155 forintra erősödött, 1,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 288 forinttal, 4,42 százalékkal 6798 forintra nőtt, forgalmuk 3,7 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,22 százalékkal 445 forintra csökkent, forgalma 307,9 millió forint volt.b A Richter-papírok árfolyama 100 forinttal, 1,72 százalékkal 5919 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,3 milliárd forintot ért el.

gtz \ gte

MTI 2016. augusztus 5., péntek