Kezdőlap Gazdaság BÉT – Eseménytelen nap várható a tőzsdén az elemzők szerint

BÉT – Eseménytelen nap várható a tőzsdén az elemzők szerint


Eseménytelen napra számítanak az MTI-nek nyilatkozó elemzők a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) pénteken.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta: nem számít jelentős elmozdulásokra a magyar tőzsdén, a vezető részvényekkel, az OTP kivételével, a befektetők várhatóan a csütörtöki áraik környékén kereskednek majd.
Kiemelte: az OTP-részvények árfolyama a bank gyorsjelentése óta elindult a 7200 forintos szint felé.
Az elemző szerint sem belföldi, sem külföldi impulzus nem várható, így véleménye szerint forgalom szempontjából kifejezetten gyenge lesz a péntek.
Hozzátette: bár az európai részvénypiacok nincsenek közvetlen hatással a BÉT-re, mivel várhatóan negatív tartományban kezdik a napot az európai részvényindexek, így elképzelhető, hogy mindez a BUX-ra is hat.
Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője MTI-hez eljuttatott kommentárjában kiemelte: délelőtt folytatódhat a bizonytalan kereskedés a magyar parketten, a kereskedés kisebb csökkenéssel indulhat, mivel az ázsiai indexek vegyes mozgásokkal zártak reggel.
Az elemző közölte: a vezető részvények közül az OTP-vel kapcsolatban optimista, ha a 6900-7000 forintos ár megmarad a következő néhány napban, hamarosan ismét emelkedhet a bankpapír árfolyama.
A forint árfolyammozgására is érdemes figyelni, az euróval szemben a meghatározó, 310-es támasz közelében áll a magyar fizető eszköz, innen indulhat egy kisebb forintgyengülési hullám a 312-313-as szintek irányába – vélte Varga Zoltán.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 90,85 pontos, 0,33 százalékos csökkenéssel 27 700,12 ponton zárt csütörtökön, a részvénypiac forgalma 5,3 milliárd forint volt. A Mol 170 forinttal, 0,98 százalékkal, 17 210 forintra csökkent, 1,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 3 forinttal, 0,04 százalékkal, 7188 forintra esett, forgalmuk 2,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,23 százalékkal, 441 forintra erősödött, forgalma 163,9 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 11 forinttal, 0,20 százalékkal, 5570 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,0 milliárd forintot ért el.

MTI 2016. augusztus 19., péntek