Kezdőlap Hit és élet Brad Pitt David Fincherrel tárgyal a World War Z folytatásáról

Brad Pitt David Fincherrel tárgyal a World War Z folytatásáról

Brad Pitt David Fincherrel tárgyal a nagy sikerű World War Z folytatásáról, a film forgatása a jövő év elején kezdődhet – osztotta meg értesülését a Variety.com.

Pitt a második részben is a főszerepet alakítja, és producerként is közreműködik a film elkészítésében. A filmsztár korábban J.A. Bayonát (A lehetetlen) nyerte meg a thriller rendezőjének, ám a spanyol rendező, akinek Szólít a szörny című filmje októberben debütál, végül inkább a Jurassic World folytatása felé fordult. Hollywoodi források szerint Pitt a Paramount és a Skydance támogatásával az elmúlt hetekben több rendezővel találkozott a zombis mozi újabb részével kapcsolatban, de a hírek szerint Bayona távozása után már csak Finchert szeretné megnyerni a filmnek.
Fincher és Pitt korábban három filmen dolgozott együtt: a Hetedik, a Harcosok klubja és a Benjamin Button különös élete című produkciókon. A rendező legutóbb a Holtodiglan című filmet jegyezte, azóta televíziós munkákat vállalt, a Kártyavár és a Mindhunter című sorozatok vezető producere volt.
Bár Fincher állítólag nincs oda a folytatásokért, a Variety úgy tudja, hogy mindig nyitottan fogadja, ha Pitt fordul hozzá.
A 2013-ban debütált World Wars Z folytatásának bemutatását eredetileg 2017 júniusára tervezték, ám Bayona kiugrása miatt a premier csúszni fog.
A részben Magyarországon forgatott World War Z, amely Max Brooks regénye nyomán készült, világszerte 540 millió dolláros jegybevételt hozott. A folytatásról egyelőre csak annyi szivárgott ki, hogy még mindig a zombiapokalipszis idején játszódik.
http://variety.com/2016/film/news/david-fincher-world-war-z-sequel-brad-pitt-1201819540/

pag \ ksb \ bhi

MTI 2016. augusztus 12., péntek