Kezdőlap Olvasgató Egyéniben nyert a német *LAUTERBACH Dieter és csapatban is német győzelem született...

Egyéniben nyert a német *LAUTERBACH Dieter és csapatban is német győzelem született Pieberben (AUT) ma befejeződött IX. Egyesfogathajtó világbajnokságon.

Számunkra sovány vigasz, hogy ma 4., lett a magyar csapat a mai akadályhajtás versenyében.

Egyéniben nyert a német *LAUTERBACH Dieter aki 2014-ben egyéniben 12. volt tagja volt a világbajnokságot nyert német csapatnak éppúgy mint most is. A lengyel Kwiatek Weronika lett az ezüstérmes, míg a holland SIEBERS Saskia a 6., helyről hajtott fel a dobogóra. Magyarok közül Nyúl Katalin 25., Gáspár Szilvia 50., Farkas József 52., Kun Andrea 60., lett a 71 fős mezőnyben.

egyéni összetett végeredmény – http://www.hoefnet.nl/…/PIBER-KOFLACH.2016080…/PDF/A+B+C.pdf

Csapatversenyben a németek megvédték világbajnoki címüket, a lengyelek lettek az ezüstérmesek és ezúttal is bronzérmet jelentő harmadik helyen végeztek. A 2014 évi Vb ezüstérmesei a franciák nem tudták megvédeni a két versenyszám utáni dobogót jelentő harmadik helyüket a svájciakkal szemben. A hollandok akik elvesztették világbajnokukat nem tudtak dobogóra kerülni a csapatversenyben ötödik lett a két főre olvadt tulipános csapat.

A magyarok egyéniben elmaradtak a 2014-es eredményeiktől, a csapatversenyben (Nyúl Katalin, Gáspár Szilvia, Kun Andrea) 10., helyen végzett 18 nemzetet felvonultató csapatversenyben – legutóbbi Vb-n 2014-ben 14., volt a magyar egység – legjobb csapathelyezés 2010-es Vb-n szintén 10. hely.

csapat összetett végeredmény –  http://www.horsedriving.fr/…/PIBER…/HTM/TeamsfinalHorses.htm

2016. augusztus 8., hétfő