Kezdőlap Események EP-képviselők a Szigeten

EP-képviselők a Szigeten

A korábbi évek hagyományaihoz híven idén is lesz European Meeting Point elnevezésű helyszín a Sziget Fesztiválon, ahol az érdeklődők tájékozódhatnak az Európai Unióról, az uniós továbbtanulásról, munkavállalásról és jogokról. Augusztus 11-én és 12-én, csütörtökön és pénteken európai parlamenti képviselőkkel is lehet találkozni.

A European Meeting Point területén mindennap 12 és 20 óra között várja a látogatókat az Európa Pont sátra és a helyszínen közreműködő további szervezetek sátrai.

Az EP-képviselőkkel az Európa Pont sátrában lehet találkozni. Augusztus 11-én, csütörtökön 16 órától Ujhelyi István, augusztus 12-én pénteken 15 órától Meszerics Tamás, 16 órától Jávor Benedek EP-képviselők beszélgetnek a fesztivál látogatóival.

Az EP-képviselői találkozók mellett a helyszínen minden nap 14 órától aktuális uniós kérdésekről, Európa jövőjéről, az európai intézmények munkájáról szervez beszélgetéseket a Corvinus Külügyi és Kulturális Egyesület. A meghívott vendégek között szerepel Takács Szabolcs európai uniós ügyekért felelős államtitkár és Zupkó Gábor, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője is.

A European Meeting Point programjait az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete az Európai Parlament Tájékoztatási Irodájával közösen, 12 szervezettel (AEGEE Budapest, AFS Magyarország Nemzetközi Csereprogram Alapítvány, Corvinus Külügyi és Kulturális Egyesület, Együtt Európáért Alapítvány, Erasmus+ Programiroda, Erasmus Student Network Hungary,Café Babel Budapest, JEF-Hungary, Ifjúsági Konzultációs Kör – OneEurope – Szólj Bele!, Pillar Alapítvány, Szubjektív Értékek Alapítvány, UEF Hungary) együttműködésében valósítja meg.

Programajánló a koncertek elé: idén is European Meeting Point a Szigeten