Kezdőlap Állati Felgyógyult állatok újra a szabadban!

Felgyógyult állatok újra a szabadban!

A Kecskeméti Vadaskert és a Kiskunsági Nemzeti Park közös munkája eredményeként az idén második alkalommal tudunk számtalan felgyógyult védett madarat, hüllőt és emlős állatot a természetbe újra visszaengedni. A munkát a Kiskunsági Madárvédelmi Egyesület munkatársai is segítik.

Közel 40 példány védett állatra vár szabad élet, közöttük lesznek: erdei fülesbaglyok, egerészölyvek, kuvikok, vörös vércsék, molnár fecskék, sünök, és mocsári teknősök.

Ezen állatok nagy részét a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai kutatták fel és hozták be a Vadaskertbe, valamint a lakosságtól is érkeztek sérülten talált példányok, melyeket aztán és a Kecskeméti Vadaskertben gyógyítottak, és készítettek fel az örömteli, közös szabadon engedésre.

Az állatok egy részét Kecskeméten és környékén, a többieket pedig előreláthatólag Izsákon, a Kolón-tónál fogjuk a természetnek visszaadni.

Az eseményt 2016. augusztus 24-én, szerdán 10 órakor a Kecskeméti Vadaskertben tartjuk, melyre ezúton tisztelettel meghívjuk Önöket,

és melynek keretében a helyszínen sor kerül a védett madarak gyűrűzésére, és a szállításra való előkészítésükre, továbbá lehetőség nyílik sajtónyilatkozatok megtételére

Ezek után Kecskemét környékén, valamint Izsákon szabadon engedjük az állatokat, ide is várjuk az érdeklődő Médiapartnereinket, akiknek lehetőségük van elkísérni a helyszínekre munkatársainkat!

  1. augusztus 24-én, 10 órakor várjuk szeretettel azokat a Látogatókat is a Kecskeméti Vadaskertbe, akik személyesen is szeretnének madárgyűrűzést, továbbá felgyógyult védett madarakat, sünöket közelről látni, megfigyelni.