Kezdőlap Gazdaság Fővárosi Közgyűlés – Száznegyvenmillió forintból újíthatják fel a Pók utcai gyalogos felüljárót

Fővárosi Közgyűlés – Száznegyvenmillió forintból újíthatják fel a Pók utcai gyalogos felüljárót

Száznegyvenmillió forintból újíthatják fel a III. kerületi, Pók utcai gyalogos felüljárót – döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén.

A felüljáró biztosítja a Szentendrei út és a Szentendrei HÉV feletti gyalogos közlekedést a Római parti lakótelepen élőknek.
Az egyhangúlag elfogadott javaslat szerint a hídszerkezet műszaki állapota jelentősen leromlott, és a híd alatti vasúti és közúti közlekedési forgalom biztonságát veszélyezteti. A hídszerkezetről több esetben is vas-, illetve fémlemezdarabok hullottak.
A vasszerkezeti elemek több helyen elkorrodálódtak, lógnak a HÉV felsővezeték-rendszer fölött, a betonrészek pedig megrepedeztek és válnak le, ami veszélyezteti a vezetékeket és a járműveket, valamint a vasútbiztonságot.
A felújítás során megújul a híd teljes szerkezete. Kijavítják a beton- és vasbeton szerkezetet, megtisztítják és korrózióvédelemmel látják el a fémelemeket.
A munkálatok elvégzéséhez feszültségmentesítés szükséges, ezért a munkálatok tervezett ütemezése a BKV-val egyeztetett időpontban valósulhat majd meg.

bBB \ bkgy \ hgp

MTI 2016. augusztus 31., szerda