Kezdőlap Olvasgató Három illegális migráns egy tehervonaton akart Nyugat-Európába jutni

Három illegális migráns egy tehervonaton akart Nyugat-Európába jutni

Három illegális migráns egy tehervonaton akart Nyugat-Európába jutni, azonban a Bács-Kiskun megyei rendőrök elfogták őket.

Kiskunhalason egy állampolgár gyalogos felüljáróról észlelte 2016. augusztus 9-én 16 óra 40 perc körül, hogy az alatta elhaladó, Kiskőrös felé közlekedő tehervonat egyik vagonjában feltehetően illegális migránsok tartózkodnak. A látottakról azonnal értesítette a rendőrséget.

 

A rendőrök intézkedtek a tehervonat megállítására és a kiskőrösi vasútállomáson megkezdték a szerelvény alapos átvizsgálását. Ellenőrzésük közben a középső vagonok egyikéből három férfi ugrott ki, akik elfutottak.

 

Jelentős rendőri erő bevonásával azonnal megindult a keresett személyek felkutatása, amelynek eredményessége érdekében nyomkövető szolgálati kutya és helikopter alkalmazására is sor került. Az összehangolt intézkedéseknek köszönhetően egyiküket Kiskőrösön fogták el az egyenruhások, majd a kiterjesztett kutatás eredményeként két társát a csengődi vasútállomáson.

 

A külföldiek – két marokkói és egy algír állampolgár – ellenőrzésekor kiderült, hogy jogellenesen lépték át a magyar államhatárt, ezért előállították őket és velük szemben idegenrendészeti eljárást indítottak a Bács-Kiskun megyei rendőrök.