Kezdőlap Olvasgató Johnny Depp újabb fordulattal lepte meg volt feleségét

Johnny Depp újabb fordulattal lepte meg volt feleségét

Actor Johnny Depp poses for photographers upon arrival at the Premiere of the film Black Mass, showing as part of the London Film Festival, in central London, Sunday, Oct. 11, 2015. (Photo by Grant Pollard/Invision/AP)

Johnny Depp újabb fordulattal lepte meg volt feleségét: Amber Heard ugyanis korábban kijelentette, hogy jótékony szervezeteknek juttatja a válás során számára megállapított milliókat, ám Depp nem Heardnek utalt, hanem egyenesen az általa megnevezett szervezeteknek – számolt be róla pénteken a BBC News.

Heard jogi képviselője ezért levélben szólította fel a színészt, hogy ebben az esetben ne a kialkudott hétmillió dollárt (1,9 milliárd forintot) adományozza a bántalmazott nőket és a beteg gyermekeket támogató két jótékonysági szervezetnek, hanem ennek dupláját. Heard szerint ugyanis volt férje a közvetlen átutalással csak a saját adóját akarta csökkenteni.
A Karib-tenger kalózai-filmsorozat sztárja csütörtökön jelentette be, hogy „Amber Heard nevében” elkezdte a hétmilliós összeg átutalását a jótékonysági szervezeteknek.
Heard ügyvédje válaszlevelében hangsúlyozta: ragaszkodnak hozzá, hogy ebben az esetben a családon belüli erőszakot elszenvedő nőket támogató Amerikai Polgári Szabadságjogi Unióhoz (ACLU) és a Los Angeles-i Gyermekkórházhoz egyenlő arányban elosztva összesen 14 millió dolláros (3,8 milliárd forintos) adományt juttasson el a színész. Ugyanis az adó levonása után így egyenlítené ki valójában az Ambernek megítélt hétmillió dollárt – fűzte hozzá az ügyvéd.
A 30 éves színésznő és az 58 éves Depp 2015 februárjában keltek egybe, szakításukat idén májusban jelentették be.
Depp elmúlt évi bevétele 48 millió dollárra (13 milliárd forintra) rúgott a Forbes magazin szerint. Az Egyesült Államokban a jótékonysági adományok rendszerint jelentősen csökkentik a jövedelem után fizetendő adót.

pag \ pbe \ brr

MTI 2016. augusztus 26., péntek