Kezdőlap Események Kecskeméti szecesszió színező

Kecskeméti szecesszió színező

  1. augusztus 24-én délután a Cifrapalota dísztermében mutatta be Mészáros Marianna a Kecskeméti szecesszió című színezőjét.

Mészáros Marianna művészettörténet, népművészet, rajz és vizuális kultúra nevű tantárgyakat tanít egy kecskeméti művészeti szakközépiskolában. Mellette fest és grafikákat készít, művészettörténeti kirándulásokat, kiállítás-látogatásokat szervez.

A kiadvány 60 oldalas lett, 28 színezhető oldallal. A legtöbb rajz a Cifrapalotát, illetve annak egy-egy részletét mutatja, a címlapon is egy ilyen szűrrátétre emlékeztető dísz szerepel. A színezőt mindenki saját fantáziájának megfelelően színezheti. Az ötlet megalkotója gondolt a külföldi turistákra is, ezért angol és német nyelven is van pár soros ismeretterjesztés a kiszínezendő oldalakhoz.

Az első 100 példányt 1.000 forintért lehetett megvásárolni a Cifrapalota termében, a Hírös Héten is kapható lesz a saját sátruknál, ahol bevezető áron 2.000 Ft lesz darabja.

Aki szeretné megmutatni, hogy hogyan színezte ki, az fényképezze le és töltse fel erre az oldalra: https://www.facebook.com/ART.Brigad/

mmfb

szinezö