Kezdőlap Kecskemét Kilencedik alkalommal került megrendezésre a Kecskeméti Süteménysütő Verseny

Kilencedik alkalommal került megrendezésre a Kecskeméti Süteménysütő Verseny

Immár kilencedik alkalommal rendezte meg a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület a Kecskeméti Süteménysütő Versenyt a Hírös Hét Fesztiválon.

A süteményeket a zsűri augusztus 21-én, vasárnap délután négy órakor értékelte a Főtéren, a nagyszínpadon. Idén is öt kategóriában lehetett nevezni a versenyre: mézes sütemények, hagyományos és népi csemegék, Kárpát-medencei különlegességek, kalácsok és pogácsák, vendégváró sütemények. Ezenkívül kiemelt kategóriában is kipróbálhatták magukat a háziasszonyok: ez pedig a „7 híres sütemény 7 híres embertől” című kategória volt.

A zsűrielnök szerepét idén is Fodor István cukrászmester töltötte be. Rajta kívül Hortobágyi Ágnes Johanna cukrász, dr. Fáy Tamásné a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület tagja, Falu György Tamás önkormányzati képviselő, valamint Osztró-Szász Angéla újságíró bírálták a süteményeket és pogácsákat.

A közönségdíjat az öt kecskeméti háziasszony által legtöbb szavazatot elnyert sütemény kaphatta meg. A közönségzsűri a süteményverseny korábbi pályázóiból állt.

Fodor István, a zsűri elnöke elmondta, hogy rengeteg finom süteményt kóstolhattak a zsűri tagjai. A mezőny néhány különösen jól sikerült süteményét külön kiemelt, így azt az ízletes, ropogós sütit is, amit egy 90 éves néni készített a versenyre.

DSC_0744DSC_0963DSC_0772