Kezdőlap Események Királyi szerelmek éjszakája a Diósgyőri várban

Királyi szerelmek éjszakája a Diósgyőri várban

Középkori titkos szerelmekről, udvari intrikákról és hódítási tippekről is képet kaphatnak az érdeklődők a Diósgyőri várban a Királyi szerelmek éjszakáján szombaton.

Mint azt Boronkai Edina, a vár kommunikációs menedzsere az MTI-nek elmondta, a nyár utolsó hétvégéjén a Diósgyőri vár esti programjain királyokkal és királynékkal idézhetik föl a látogatók a szerelem mámorító, szenvedélyes és olykor csalódásokkal teli pillanatait.
A vár termeiben udvarhölgyek suttognak majd titkos esküvőről, királyi bigámiáról, szerelmi praktikákról a legfelsőbb körökből. Az este hét órakor kezdődő programokon lesz lovagi bajvívás, szerelmi tűztánc és versíró műhely is a hölgyek kegyeiért.
Beszámolt arról, hogy a Diósgyőri vár ismét királyi sorsokról mesél majd, megidézi a legboldogabb és legszenvedélyesebb pillanatokat, amelyeknek az évszázadok során tanúja volt. A vár termei ezúttal is gyertyafény mellett, csoportos sétákon látogathatóak, az érdeklődők előtt pedig megidézik az uralkodók, udvarhölgyek, lovagok, és királyi írnokok alakját, akik mindarról kendőzetlenül mesélnek, ami a középkorban lopott pillantások, virágüzenetek és zárt ajtók mögött rejtőzött.
A vár termei mellett az alsó és a felső várudvar is megtelik élettel. A felső udvarban különleges mozgásművészeti produkciót láthatnak az érdeklődők. Ezen az éjszakán lovagköltő és muzsikus segítségével bárki szavakba öntheti érzéseit és kipróbálhatja, milyen volt lovagként udvarolni, a tűzzsonglőrök szerelmi tűztánccal készülnek, de az udvar kardcsattogástól is hangos lesz, hiszen a Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend tagjai vívnak meg egy királyné becsületéért.
A legkisebbek pajzs-, és fejdíszkészítésben, fazekas- és kovácsbemutatókon próbálhatják ki ügyességüket. Az alsó várudvarról késő éjszakáig kiszűrődnek majd a párválasztó táncház hangjai – jegyezte meg a kommunikációs szakember.

bbv \ brr

MTI 2016. augusztus 26., péntek