Kezdőlap Diákélet Különleges tanévnyitó ünnepség várható a Csillagbölcső Waldorf Óvodában és Csillagbölcső Gyermekközpontú Általános...

Különleges tanévnyitó ünnepség várható a Csillagbölcső Waldorf Óvodában és Csillagbölcső Gyermekközpontú Általános Iskolában

A Kecskeméten található Csillagbölcső Waldorf óvoda és Csillagbölcső  Gyerekközpontú Általános Iskola egy alapítócsaládok közös összefogása által létrejött alternatív intézmény, amely a mai napon, augusztus 31-én nyitja meg kapuit egy ünnepélyes tanévnyitó keretében.

A Csillagbölcső óvoda intézményvezetője, Cseketa Mariann mesélt nekünk az iskolaként és óvodaként egyaránt működő intézmény főbb nevelési szempontjairól továbbá a ma megrendezett ünnepélyes esemény programjába is betekintést nyerhettünk általa.

„A Csillagbölcső Waldorf Egyesület óvodapedagógiáját illetően az ismeret alapú tudás átadása mellett a képességfejlesztés is fontos, mint a játékosság, a kreativitás, a fantázia, továbbá a mozgás fejlesztése. A módszertanban a művészeti nevelés is a képességfejlesztést szolgálja. A tanítás az életkornak megfelelő sajátosságok szerint történik: mozgás, vizualitás, mesék-történetek, drámapedagógia, játék.

A tanévnyitó ünnepség alkalmával a gyermekek és a pedagógusok közösen fognak énekelni, majd ezt követően az elsőéveseket kísérik majd át szüleik a virágkapun, ahol a leendő tanítónénik fogják őket várni.”

A Csillagbölcső Waldorf Óvoda és Csillagbölcső Gyermekközpontú Iskola folyamatosan várja az érdeklődő családokat, hiszen bármikor lehet jelentkezni.