Kezdőlap Események Legelső albummal debütál a Fleet goes North szeptemberben

Legelső albummal debütál a Fleet goes North szeptemberben

 Mérföldkőhöz érkezett a kecskeméti poszt rock zenekar, a Fleet goes North, szeptemberben megjelenik legelső albumuk, Circumnavigate címmel. Augusztus 20-án ismét koncertezett Kecskeméten a FGN, ami után nyilatkoztak a tagok az új lemezről, zenéikről, koncertjeikről, tervekről.

Vegyes érzelemvilággal átitatott, hullámzó albumnak ígérkezik a Circumnavigate, aminek idén nyáron készült el a stúdiófelvétele. Ebben nagy segítségére voltak a FGN-nak a Képzelt Város zenekar tagjai, Miskolczi Márton, valamint Győrffy Máté, akik tanácsokkal és útmutatással járultak hozzá a sikerhez, hogy a stúdiófelvétel a lehető legtökéletesebbre sikerüljön. Az album szeptemberben kerül majd nyilvánosságra, kis példányszámban CD-n is meg lehet majd vásárolni. A Youtube-ra két számot terveznek a srácok feltenni, a teljes album pedig a www.fleetgoesnorth.bandcamp.com oldalon lesz letölthető.
Az augusztus 20-i Kilelés koncerthez hasonlóan az új album is a Fényévek című, a banda legelső közös számával fog indítani, ami egy űrhajó útját örökíti meg, miközben az felemelkedik, a Holdra száll, majd a Csendes Óceánon landolva érkezik vissza a Földre. A következő szám címe az „I believe you Cassandra” (IBYC- Hiszek neked Cassandra), aminek témája a görög mitológia híres alakjához, Kasszandrához kötődődik. Kasszandra a jövendölés képességével bírt, az emberek azonban nem hittek neki, s így a vesztükbe rohantak.
Ezután az Adrienn című szám tör fel elemi erővel a gitárokból, amiről Virág Avalon Gergő, a dal szerzője azt nyilatkozta, hogy egy régi szerelem kapcsán íródott, belesűrítve a zenébe akkori érzéseit és gondolatait. Aztán jön majd a Matador, ami egy érdekes koncepcióval operál – a bikaviadalokon az állattal harcoló férfi – vagyis a matador – helyett ugyanis a bika szemszögéből mutatja be a haláltusát. A záró zene „We disappear over the Horizon” címet viseli majd, amiben a flotta indulása jelenik meg, és a kép, ahogyan a csatahajók megindulnak észak felé, majd eltűnnek a horizonton.
Most, hogy elkészült a stúdiófelvétel és érkezik az új album, a zenekar újra a koncertekre fókuszálhat. Tervezik, hogy más városokban is fellépnek a közeljövőben, terveik között szerepel többek közt Szeged, Szentes, Győr és Budapest.

Tagok:
Virág ’Avalon’ Gergő (gitár)
Hévízi Farkas (basszusgitár)
Kőrös Tamás (gitár)
Dusnoki Georgina (gitár)
Kovács Gergely (dob)
A Fleet goes North-al készített korábbi interjút az alábbi linken olvashatjátok:

Feltörekvő instrumentális rock zenekar Kecskeméten