Kezdőlap Diákélet LETETTÉK AZ ÚJ IZSÁKI ISKOLA ALAPKÖVÉT

LETETTÉK AZ ÚJ IZSÁKI ISKOLA ALAPKÖVÉT

 

 

LETETTÉK AZ ÚJ IZSÁKI ISKOLA ALAPKÖVÉT

24tanterem, új tornaterem,játszóudvarés multimédiás könyvtár is lesz

 

A közreműködő szervezetek képviselői szerda délután közösen helyezték el az új izsáki általános iskola alapkövét. Az új iskolában a modern tantermek mellett multimédiás könyvtár, tornaterem, sport- és játszóudvar is helyet kap majd. A 2017/2018-astanévet a tanulók várhatón már az új épületben kezdhetik meg.

Aközel 600 diákot számláló izsáki általános iskola kinőtte régi helyét, az alsó és felső tagozat márnem fért el egy épületben. A kevés tanterem mellett a műszaki korszerűsítést sem lehetett tovább halogatni. A jelenlegi iskolát csak nagy anyagi ráfordítással lehetett volna korszerűsíteni, de a rendelkezésre álló hely így sem lett volna elegendő. Ezért döntött úgy a helyi önkormányzat, hogy felújítás helyett teljesen új iskola építése indokolt. A fejlesztés célja, hogy a modern kor követelményeinek megfelelő oktatási intézményben tanulhassanak a gyerekek. Az új épületegyüttes egy építészetileg hangsúlyos, a településnek arculatot adó, modern közösségi térként is funkcionál majd.

A beruházás egyik fontos mérföldköveként a közreműködő szervezetek képviselői szerda délután közösen tették le az új iskola alapkövét. Az ünnepség során Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a térség országgyűlési képviselője,dr. Boros Anita Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkára, Mondok József, Izsák város polgármestere és a kivitelező konzorcium képviseletében Kanász István, a konzorciumvezető West Hungária Bau Kft. (WHB) projektigazgatója közösen tették le az iskola terveit tartalmazó alapkövet.

A kivitelező konzorcium részéről, a konzorciumvezető WHB képviseletében Kanász István projektigazgató kiemelte: „büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan beruházást valósíthatunk meg, amely hozzájárul a jövő tehetségeinek megtalálásához, felneveléséhez. Kollegáim tudásuk legjavát adva fognak dolgozni azért, hogy az új iskola az elvárt minőségben és határidőre megépülhessen.”

iskola2

Az új iskolában helyet kap 24 tanterem, 6 modern, az adott tantárgynak megfelelően felszerelt szaktanterem, 8 csoportterem, egy féltornaterem és egy erőnléti- gyógytestnevelés terem is.Az iskola területén új, 3 részre osztható 1371m2-es tornaterem, kültéri sportpályát magába foglaló sportudvar, ebédlő és multimédiás könyvtár is megvalósul. A mai kor követelményeinek megfelelően az építményt korszerű és hatékony fűtési rendszerrel és a sportolási igényeknek megfelelő komfortérzetet adó légtechnikai rendszerrel szerelik fel. A tervezésnél kiemelt figyelmet kapott, hogy az iskola mindenki számára – különös tekintettel a mozgásukban korlátozottakra – egyformán megközelíthető és használható legyen. A tanulók várhatón az 2017/2018-as tanévet már az új iskolában kezdhetik meg.

Az iskoláról látványtervek is készültek:

iskola3iskola4