Kezdőlap Események Nagy sikert aratott a Hetényegyházi Fogathajtó

Nagy sikert aratott a Hetényegyházi Fogathajtó

Ismét fogathajtó versenyt rendeztek Hetényegyházán, az idei évben immár második alkalommal. Az első egy országos bajnokság volt, ez alkalommal pedig egy hagyományőrző fogathajtást láthattunk a hetényi lovaspályán. Gönczi Imre, a Hetényegyházi Fogathajtó és Hagyományőrző Egyesület elnökével beszélgetett szerkesztőségünk.

Gönczi úr elmondta, hogy bár egy komoly versenyről van szó, mintegy harminc indulóval, mégis inkább azt szeretnék, ha inkább a jó hangulatról, a társaságról, és az együttlétről szólna. A hagyományőrző fogathajtó verseny igencsak közkedvelt, amit a nevezők és az érdeklődők száma is mutat.

Az előző évben, az országban elsőként rendeztek Hetényegyházán veterán fogathajtást, melynek rendkívül nagy sikere volt mind a hajtók, mind a lovas szakmai vezetés körében. A következő évben, ismét sor kerül majd a veterán fogathajtásra, melyen az indulók életkora átlagosan hetven év körül szokott lenni. Az idei sikerek következtében, 2017-ben, Hetényegyháza ismét lehetőséget fog kapni az országos bajnokság szervezésére, hiszen az előző fogathajtó OB is kifogástalan minőséggel, pályával és kiszolgálással bírt.

Gönczi Imre kiemelte még a fejlesztések, beruházások fontosságát, hiszen egy országos bajnokság megrendezése komoly infrastruktúrát és szervezést igényel.

Tervben van egy újfajta sportág bevezetése is, egy kutyás tagozaté, amely hiánypótló lenne a térségben, ugyanis Kecskeméten nincs olyan fedett pályás terület – esős idő esetére – ahol kutyakiállításokat, vagy versenyeket lehetne rendezni. Hetényegyháza erre ideális helyszín lenne, hiszen a városhoz közel, jól megközelíthető helyen fekszik.

A szervezők elmondták, végig arra törekszenek, hogy mindenki – hajtók és látogatók egyaránt – jó hangulattal, érdekes élményekkel távozzanak a versenyről, és hogy mindenki, korosztálytól függetlenül megtalálja a maga érdeklődési körét a rendezvény alatt.

Az indulók listája:

 1. Béres Mihály
 2. Gyulai Norbert
 3. Káplár József
 4. Vida Filus István
 5. Viszus Szabolcs
 6. Balázsevics Imre
 7. Tamás Attila
 8. Lovass Sándor
 9. Besze Károly
 10. Erdős Krisztián György
 11. Szabó Pál
 12. Bakó János
 13. Bokros László
 14. Guti Béla
 15. Lucza Gábor
 16. Küri Albert
 17. Simon József
 18. Czirkos István
 19. Kovács László
 20. Lovász Ádám
 21. Gyulai János
 22. Borsodi Pál
 23. Józsa Gyula
 24. Zsebő Péter
 25. Hajagos Márk
 26. Fodor Zsuzsanna
 27. Tolvaj Norbert
 28. Mráz László

 

A verseny eredményei: HAMAROSAN