Kezdőlap Régió Őrizetben öt embercsempész – fotókkal

Őrizetben öt embercsempész – fotókkal

A Bács-Kiskun megyei rendőrök 2016. augusztus 27-én öt külföldi embercsempészt fogtak el Nagybaracska külterületén.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya nyomozást indított négy bolgár és egy afgán férfival szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendőrök 2016. augusztus 27-én 0 óra 5 perckor Nagybaracska külterületén igazoltattak 25 fő külföldi személyt, akik Magyarországon való tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. Az igazoltatást követően, a helyszín közelében a Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltség járőrei három egymás mögött közlekedő személyautóra figyeltek fel, amelyeket ellenőriztek. Az intézkedés során észlelték, hogy az egyik járműből az üléseket kiszerelték, hogy még több személy szállítására legyen alkalmas. A helyszínen gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a járműveket vezető illetve azokban utazó 39 éves, 40 éves, 44 éves és 48 éves bolgár férfiak, valamint egy 24 éves afgán férfi közösen próbáltak meg a 25 fő illegális migránsnak segítséget nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak.

A négy bolgár és egy afgán gyanúsítottat a nyomozók – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki és kezdeményezték előzetes letartóztatásuk indítványozását.

A 25 fő – 24 fő magát afgán állampolgárnak valló és egy, magát iráni állampolgárnak valló -illegális migránssal szemben idegenrendészeti eljárás indult.

img_0507_resize

img_0547_resize

img_0574_resize