Kezdőlap Kultúra Palladio Orchestra: különleges produkció száz gitárossal

Palladio Orchestra: különleges produkció száz gitárossal

Száz gitáros szerepel a nemrég alakult Palladio Orchestrában. A különleges produkció debütáló koncertje december 28-án lesz a Papp László Budapest Sportarénában.

„Olyan megszólalást, stílust és látványt szerettünk volna, amilyen korábban még nem volt. A Palladio Orhestrában különböző műfajokban magas színvonalon alkotó zenészeket párosítunk egymás mellé. Van közöttük flamenco, klasszikus, dzsessz és rockgitáros is” – mondta Bernáth Ferenc zenekarvezető az M1 aktuális csatorna csütörtök délelőtti adásában.
A produkcióban kilenc szólógitáros és egy basszusgitáros alkotja a tíz prímást, mellettük kilencven ritmusgitáros, két énekes, egy dj és egy dobos szerepel.
Csapó Ádám kreatív producer beszámolt arról, hogy a Palladio Orchestra nemrég közzétett első minifilmjét, amely egy kliptrilógia első része, már mintegy 300 ezren nézték meg a világhálón.
„A repertoáron ismert dalok jelennek meg más formában, ehhez Czomba Imre Amerikában élő zeneszerző volt nagy segítségünkre. Ő kottázta le ezeket a számokat, ott volt a felkészítésnél, és a szólistáknak személyre szabva hangszerelte meg az egyes részeket” – fejtette ki Csapó Ádám és Bernáth Ferenc.
A Vivalditól az AC/DC-ig terjedő műsor szólógitárosai között van mások mellett Balogh Roland, aki nemrég Amerikában megnyert egy dzsesszgitárversenyt.
A zenekar a látványra is nagy hangsúlyt fektet, ez december 28-án az Aréna-koncerten is tapasztalható lesz. Az első miniklip tüzes környezete után a hétvégén az együttes honlapján megjelenő második rész helyszíne egy virtuális autópálya.

bgu \ brr

MTI 2016. augusztus 4., csütörtök