Kezdőlap Események Rendkívül jó hangulatban telt a XIV. Hetényi Bogrács Parti

Rendkívül jó hangulatban telt a XIV. Hetényi Bogrács Parti

XIV. Hetényegyházi Bográcsos Partit 2016. augusztus 27-én tartották meg, ami a térség legnagyobb gasztronómiai-kulturális rendezvénye. Az elkészült gasztronómiai produkciókat neves szakmai zsűri minősítette, velük készített szerkesztőségünk interjút.

„A rendezvény nagyon hangulatos volt, akik ott voltak, azok nem igazán egymással versenyeztek, egyszerűen csak élvezték a főzés művészetét. Akik főztek, azok a családjaiknak, barátaiknak főztek, olyan ételeket, amit mindenki szívesen fogyaszt. Mint zsűri, így sok ételt megkóstolhattam, mindegyik nagyon finom volt, nehéz volt dönteni, hogy melyik étel a legjobb. 5 főzési és zsűrizési kategóriában kellett kiválasztanunk a legjobbakat: birka, marha, hal, szárnyas és egy egyéb kategóriában. Délután 6 óra után volt az eredményhirdetés, mindenki kapott egy emlékérmet, ennek a versenyzők nagyon örültek.” –mesélte Zombory István a zsűri tagja

Hodován Lászlóval, a zsűri elnökével és a Kígyósi Csárda tulajdonosával beszélgettünk:

„32 főzőhelyen főzhettek a versenyzők. Az öt féle kategóriából igyekeztük a legjobb ételeket kiválasztani, nehéz volt, de sikerült. Nagyon jó hangulatú versenynek lehettem a részese, mindenkinek vidáman telt a napja, a kosztok pedig finomak voltak. Pontozási szempontok voltak az íz és harmónia, az étel jellegének megfelelő szín és beltartalmi értéke illetve a főzőhely látványa, rendezettsége. Volt olyan, aki például virággal díszítette fel a főzőhelyét. Családok, kisebb baráti társaságok látogattak el a versenyre, mindenki számára egy kellemes kikapcsolódás volt.” – mondta Hodován László.

Szerkesztőségünk Pálinkás Jánossal, a XIV. Hetényegyházi Bográcsos Parti szervezőjével, a Hetényegyházi Fogathajtó és Hagyományőrző Egyesület titkárával és a Hetényegyházi Labdarúgó Klub elnökével is beszélgetett:

„A rendezvény népszerűsége nem csökkent, mert idén is rengetegen látogattak el, aminek nagyon örülünk. Az érdeklődők sok színes programon vehettek részt, Nagy Feró koncertje sok embert idevonzott. Feró bőven egy órával hamarabb jött koncertje előtt, hogy szétnézhessen a versenyzők között. A verseny hangulata nagyon jó volt, az határozott meg mindent. Az érdeklődést programokkal tudtuk továbbfokozni. Minden a terv szerint ment, de azért láttunk új helyzeteket. Jövőre is tervezzük a következő Bográcsos Partit, sok jó programot lehetne még szervezni, de ehhez több támogatóra, fedezetre lesz szükség.” – mondta Pálinkás János

 

A különböző kategóriák nyertesei:
A Birka kategóriában Süli-Csontos Ottó birkapörköltje nyert, marha kategóriában a Kereki Nótások borjúpörköltje lett a legjobb. Hal kategóriában Pusztai József halászleve nyerte el a zsűri tetszését, szárnyas kategóriában pedig Dobos Károly kakaspörköltje. Az egyéb kategória nyertese Varga Zsolt csülkös bablevese lett. Különdíjat kapott Fejes Diána és Fejes Ferenc különleges palócleves bárányból és üzbég plovja.