Kezdőlap Olvasgató Rio 2016 – Hetedik lett a Hufnágel, Ceiner kajakos duó

Rio 2016 – Hetedik lett a Hufnágel, Ceiner kajakos duó

A hetedik helyen végzett a Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin kajakos duó 1000 méteren a riói olimpián.

A csütörtöki döntőben a rajtnál a mezőny nagy része gyorsabb volt a szinte teljesen megtelt lelátótól legmesszebb, az 1-es pályán evező magyar egységnél, amely a táv nagy részében az olaszokkal és a szlovákokkal vívott külön harcot. Az ebben a számban 2013-ban és 2014-ben U23-as világbajnokságot nyert honvédos kettős 250, 500 és 750 méternél is a nyolcadik helyen lapátolt, de megindítva hajóját a hajrában a szlovák egységet meg tudta előzni.
Hufnágel eredetileg Dombvári Bencével indult volna a játékokon, de miután megnyerték a hazai válogatót, kiderült, hogy Dombvári doppingtesztje pozitív lett, így Ceiner került a hajóba. Hufnágel és Ceiner tagja az 1000 méteren induló négyesnek is.
Győzött a tavaly világbajnok és végig az élen haladó Max Rendschmidt, Marcus Gross német duó. Ebben a számban a Dombi Rudolf, Kökény Roland páros volt a címvédő.
„Az elsődleges cél az volt, hogy a döntőbe bejussunk, ezt tegnap sikerült teljesíteni” – nyilatkozott Ceiner Benjámin. – „Úgy szerettünk volna kiszállni a hajóból, hogy ne maradjon bennünk több, szerintem ez is sikerült.”
„Fájt a döntő – mondta Hufnágel Tibor. – Erre számítottunk az elő- és középfutam alapján, nagyjából erre a helyre vártuk magunkat” – tette hozzá, jelezve, nem jelentett plusz terhet számukra, hogy egy olimpiai döntőben indulnak:
„Ugyanúgy hajtani kell. Nem hegedülni jöttünk, vagy gitározni, hanem kajakozni.”
A páros jövőjére vonatkozó kérdésre Hufnágel úgy válaszolt: „folytatjuk”.
„Ha jó formában leszünk tavasszal, akkor miért ne mennénk tovább, semmi akadálya ennek” – fogalmazott Ceiner Benjámin.

sag \ sgr \ slr

MTI 2016. augusztus 18., csütörtök