Kezdőlap Hit és élet Rio 2016 – „Olimpia piknik” Eger belvárosában

Rio 2016 – „Olimpia piknik” Eger belvárosában

Augusztus 21-ig „olimpia piknik” várja az egrieket és a városba látogatókat a belvárosi Végvári vitézek terén.

Habis László, a hevesi megyeszékhely polgármestere (Fidesz-KDNP) az esemény hétfői sajtótájékoztatóján felidézte: a történelmi belváros rehabilitációjának egyik fontos eredményeként új, vonzó, életteli közösségi terek alakultak ki. Ezek egyike a Végvári vitézek tere, ahol a riói olimpia idejére piknikhangulatot varázsolva, az ország egyik legszebb szurkolói zónáját hozták létre.
Martonné Adler Ildikó alpolgármester (Fidesz-KDNP) kiemelte: az egri sport húzóerejét a vízilabda és az úszás jelenti. Az olimpián kilenc egri sportolónak – férfi és női vízilabdázóknak, továbbá két úszónak is – szurkolhatnak a magyarok. Azt mondta, hogy a belvárosi, nagy kivetítő előtti „olimpia piknik” olyan családi és közösségi program, ahol valamennyi korosztály kikapcsolódási lehetőséget találhat.
Bárány Attila, az Egri Vízilabda Klub elnöke arról beszélt, a klub és az önkormányzat közös kezdeményezésének célja, hogy „közelebb hozza” az olimpiát az egriekhez. Emlékeztetett: az egri férfi pólócsapatból nyolcan vesznek részt a riói játékokon, igaz, közülük „csak” öten a magyar válogatott színeiben.
Szavai szerint fontos, hogy az olimpiát „meglovagolva” minél több gyerek kezdjen el sportolni. Ezt elősegítendő a klub igyekszik minél több fiatalt bevezetni a vízilabda rejtelmeibe, például egy vízilabda-szimulátor segítségével.
Ábry Zoltán, az utcazenészek versenyének szervezője elmondta: az olimpia idejére visszahívták Egerbe a viadal legnépszerűbb résztvevőit, egy-egy formáció két-három napot fog eltölteni az olimpia pikniken.

bkug \ ppd \ skt \ sma

MTI 2016. augusztus 8.