Kezdőlap Sport Rio 2016 – Sastin selejtez, Németh Zsanett a 16 között kezd

Rio 2016 – Sastin selejtez, Németh Zsanett a 16 között kezd

A 63 kilogrammosok között érdekelt Sastin Marianna a selejtezőben kezdi meg szereplését, míg a 75 kilós Németh Zsanett a nyolcaddöntőben vívja első meccsét csütörtökön a riói olimpia birkózóversenyein.

A 2013-ban világbajnok Sastin első riválisa – a magyar idő szerint 15 órakor kezdődő program második meccsén – az orosz Inna Trazsukova lesz, aki az idei Európa-bajnokságon hozzá hasonlóan bronzérmet nyert. Amennyiben a harmadik olimpiáján szereplő magyar klasszis győztesen vívja meg a párharcot, a 16 között a hazai Lais Nunes de Oliveira, vagy a török Hafize Sahinnal találkozik.
Az idei U23-as Európa-bajnok Németh Zsanett Guzel Manyurova ellen kezd. A 38 éves kazah versenyző a 2004-es athéni olimpián második volt, míg négy éve Londonban bronzérmet nyert 72 kilogrammban. Németh-nek várhatóan nehéz dolga lesz a nyolcaddöntőben, melyből ha továbbjut, a nyolc között a kameruni Annabelle Laure Ali, vagy a venezuelai Jarimit Leonor Weffer Guanipa vár majd rá.
Gulyás István szövetségi kapitány az MTI-nek a sorsolásról azt mondta, hogy az első meccsek nem ígérkeznek egyszerűnek, de azokon nyerniük kellene versenyzőinek, a második találkozók pedig valamivel könnyebbek lehetnek.

MTI 2016. augusztus 18., csütörtök