Kezdőlap Rendőrségi hírek Romániában bujkált

Romániában bujkált

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

A halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt körözött férfit Romániában fogták el, majd a gyanúsítottat a helyi hatóságok átadták a Bács-Kiskun megyei nyomozóknak.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya nyomozást folytat L. I. 35 éves román állampolgárral szemben halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

 

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2016. június 12-én arról, hogy két nappal korábban egy kiskőrösi ingatlanban egy román állampolgár bántalmazott egy 46 éves helyi férfit, aki később életét vesztette.

 

A rendőrök a bejelentést követően azonnal helyszíni szemlét tartottak a megadott ingatlanban, melynek során – az udvaron elásva – egy férfi holttestet találtak. A rendelkezésre álló információk szerint L. I. 35 éves román állampolgár 2016. június 10-én előzetes szóváltást követően ököllel több alkalommal a fején megütötte a helyi lakost, aki néhány órával később meghalt. Az elsődleges orvosszakértői vélemény alapján bántalmazás okozta a sértett halálát.

 

A román férfi felkutatására tett rendőri intézkedések nem vezettek eredményre, ezért a nyomozók 2016. június 12-én L. I. országos körözését rendelték el. Az eljárás során felmerült a gyanú, hogy a feltételezett elkövető külföldön tartózkodik, ezért vele szemben a Kecskeméti Járásbíróság 2016. július 1-jén európai elfogatóparancsot bocsátott ki. Ennek eredményeként a gyanúsítottat a román hatóságok 2016. július 29-én elfogták, majd – az ORFK Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ Interpol Magyar Nemzeti Iroda közreműködésével – 2016. augusztus 17-én 11 óra 10 perckor a Kiszombor Közúti Határátkelőhelyen átadták a Bács-Kiskun megyei nyomozóknak.

 

A rendőrök a 35 éves román férfit – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként kihallgatták és kezdeményezték előzetes letartóztatásának indítványozását.