Kezdőlap Események Sárkányhajók szelik a vizet szombaton a dombnál

Sárkányhajók szelik a vizet szombaton a dombnál

Hatalmas evezős dzsembori veszi kezdetét szeptember 3-án, a dombnál. A csapatok már izzítják a lapátokat, a dobokat, a dobverőket és a dobosokat, de mindenképp szükségük van a szurkolói biztatásra. Cserébe a kilátogatók nem csak szurkolhatnak, de maguk is kipróbálhatják a sárkányhajózást, és megismerkedhetnek a kajak-kenuval, no meg annak minden szépségével. Szeptember 3-án a sportágat népszerűsítő versenyt rendez a Hírös Kajak-Kenu, Sárkányhajó Vízi Sport Egyesület a Benkó Zoltán Szabadidő Központban. A rendezvény nem csak egy verseny, hanem remek családi kirándulás és program is egyben. Nem titkolt cél, hogy esemény a kajak-kenu és sárkányhajó sportág népszerűsítését célozza, ezért a kilátogatók kipróbálhatják  a sárkányhajózást, és megismerkedhetnek a kajak-kenu sportággal.

Gyülekező 8 órától

Verseny kezdete: 9 óra

Az esemény körülbelül 14 órakor ér véget

Magyarországon az egyik legeredményesebb sportág a kajak-kenu, de sokan azt gondolják, hogy ezt a sportot csak a folyómenti településeken űzik. Ezért aztán még Kecskeméten is csak keveseknek jut eszébe, hogy itt, helyben is működik egy egyesület, mely összegyűjti azokat a sportolni vágyókat, akik a víz által nyújtott megnyugvásra és tiszta levegőre vágynak.

De akkor hol?

Lehet, hogy Kecskemétnek nincs folyója, de hatalmas vízfelülete van. Mégpedig a Vízműdomb árnyékában. Ez az a hely, ahol 2011-ben kezdődött a kecskeméti kajak-kenus történet. A csapat sikeres éveket tudhat maga mögött, ifjúsági válogatottság, országos bajnoki helyezések mutatják azt, milyen kemény munka zajlott az elmúlt öt évben.

Kiknek, és mit kínál a kajak-kenu?

– Rendszeres sportolási lehetőséget kiváló szakemberekkel azoknak, akik erősödni szeretnének, akik imádják, ha dolgozik szervezetükben az adrenalin.

– Egészséget, a természet szeretetét, szabadidős tevékenységet, életen át tartó sportot, szerethető hősöket, olimpiai aranyakat és „kajakosságot”.

– A sportoló ülő helyzete, valamint a természetes víz közelében lévő friss és tiszta levegő miatt, a légúti betegségben szenvedő gyerekek részére is ajánlható sportolási lehetőség.

Keretes 1:

A versenyző csapatok:

Magyar Államkincstárban dolgozók baráti társasága

Hegedűs Csaba Forma 1 –es bírók baráti köre-Lajosmizse

Bácsvíz Zrt

T@B

Eckerle –Kiskőrös

VT Veres Kft.

Kormányhivatal lelkes dolgozóink köre

Keretes 2:

A Hírös Kajak-Kenu, Sárkányhajó Vízi Sport Egyesületről:

Az egyesület 2016-ban kezdte életét, mint önálló egyesület az Alföld homoktengerének. A még csak 60 főt számláló közösségnek egyelőre nincs városi támogatása, a vízfelület használatáért bérleti díjat fizet, és igen kemény úttörő munkát folytat. Tagjai – gyerekek és szüleik és felnőtt sportolók – társadalmi munkában segítik működését, a versenyekre eljutást, az edzőtáborokat, a rendezvények lebonyolítását.

A verseny rendezője : Hírös Kajak-Kenu, Sárkányhajó Vízi Sport Egyesület

Szervezet rövidített neve: Hírös KKS VSE

o 2016 szept 3 szombat;9.00.-15.00.

HELYSZÍN :

o A Benkó Z Sz Kp.;

o BEJÁRÁS : CSAK a Csabai Géza krt. felőli kapun van a kajak-kenu, sárkányhajó telep.Ez a Tó

Hotel felöli kapu :A Kórháztól a Fürdő felé haladva, a sín előtt jobbra.majd a betonúton egyenesen

sétálva a tóig 5-10 perc, 600 m. .

o 5-ös busz megállója.

o Belépés ingyenes

o Remek családi kirándulás és program.

o Nomád körülmények között, kint a természetben: Igényes sport-igényes zene-igényes társaság

o A kilátogatók kipróbálhatják a sárkányhajózást is, megismerkedhetnek a kajak-kenu sportággal.

o Az esemény a kajak-kenu és sárkányhajó sportág népszerűsítését célozza.

Magyarországon a legeredményesebb sportág a kajak-kenu. Városunkban 2011-ben indult útjára és sikeres éveket tudhatunk magunk mögött (ifjúsági válogatottság, országos bajnoki helyezések). A sportoló ülő helyzete, valamint a természetes víz közelében lévő friss és tiszta levegő miatt, a légúti betegségben szenvedő gyerekek részére is ajánlható sportolási lehetőség. Mit kínál a kajak-kenu? Egészséget, természet szeretetet, szabadidős tevékenységet, életen át tartó sportot, szerethető hősöket, olimpiai aranyakat és „kajakosságot”. Az idén kezdte önálló életét, mint önálló egyesület. Az Alföld homoktengerének közepén a vízi sport meghonosítására egyetlen hely a Szabadidő park vízfelülete kiválóan alkalmas. A még csak max 60 főt számláló közösségnek Városi támogatása nincs, a Vízfelület használatáért bérleti díjat fizető egyesület igen kemény úttörő munkát folytat társadalmi munkázó tagjaival: gyerekek és szüleik és felnőtt sportolók . 2011 óta éledt újjá a Szabadidő park vízén a hajós élet. Eddig csak a horgászok uralta, használta vízfelületen mára már válogatott kajakos és kenus fiatalok edzőhelye. Illetve egyre több szabadidős felnőtt kajakos szeli a habokat. 2 éve a diákok is körbenézhettek a vízről a Parkban. Iskolai szervezett csoportokban evezhetnek sárkányhajóban május és június hónapban, az iskolai órarendjükkel előre egyeztetve.