Kezdőlap Sport Sok sikert kívánt Áder János is

Sok sikert kívánt Áder János is

Már két napja Rióban várja a válogatott első csoportjának érkezését Storcz Botond vezetőedző és Schmidt Gábor főtitkár, aki csapatvezetőként vesz részt az olimpián. A MKKSZ különítménye találkozott Áder János köztársasági elnökkel is, aki nagyon sok sikert kívánt a hétfőn kezdődő gyorsasági kajak-kenu versenyekhez a magyaroknak.

„El ne kiabáljam, eddig minden rendben van itt Rióban – mondta Schmidt Gábor. – Az egész csapat egy emelet fog lakni, a szobákat éppen az előbb néztük át és a hajók is rendben megérkeztek. Tegnap nagyon szép idő volt, délelőtt sima volt a víz a pályán, ma egy kicsit nagyobb a szél, esik az eső, de a körülmények a Lagoa Stadiumban most sem irreálisak. A pálya környékén is rendezett viszonyok várják a versenyzőket, szépek az öltözök, kulturált a konditerem is. A Magyar Olimpiai Bizottság a rendelkezésünkre bocsájtott egy kisbuszt, a szállás és a pálya között azzal meg tudjuk oldani a közlekedést. A szálloda halljában pedig ma nagyon kellemes meglepetésben volt részünk, összefutottunk Áder János köztársasági elnök úrral, aki elmondta, hogy nagyon szorít a kajak-kenu válogatottnak is és sok sikert kívánt az egész csapatnak.”

Az olimpián szereplő csapat első csoportja, többek közt Kozák Danuta, Szabó Gabriella és Douchev-Janics Natasa, magyar idő szerint ma este fél 9-kor érkezik meg Rióba.