Kezdőlap Állati Sziget – Nem haladta meg a határértéket a fesztivál zajszintje a hangpróbán

Sziget – Nem haladta meg a határértéket a fesztivál zajszintje a hangpróbán

Nem haladta meg az előírt határértéket a Sziget fesztivál zajszintje a kedd éjszakai hangpróbán – mondta Gerendai Károly az MTI-nek.

A főszervező tájékoztatása szerint az óbudai oldalon kifejezetten jó volt a helyzet, szinte semmit nem lehetett hallani, és a pesti, XIII. kerületi oldalon is sikerült alapvetően a határérték alatt maradniuk a próbán.
Utalt arra, hogy az előírt határérték 23 óra után 55 decibel, előtte 65 decibel. Közlése szerint az óbudai oldalon 45-50 közötti értékeket mértek, míg a pesti oldalon 55 körül volt a legrosszabb érték.
Hozzátette: a színpadok hangerejét úgy állították be, a biztonság kedvéért úgy halkították le, hogy a pesti oldalon is megbízhatóan 55 decibel alatt maradjon az érték. Jelezte, az egyik „kritikus pont” mindig a – közvetlenül a sziget melletti – XIII. kerületi Marina parti városrész volt.
Elmondta, más tényezők mellett például a páratartalom is befolyásolja a zajszintet. Hozzátette: számításaik szerint, ha az időjárási körülmények nem változnak jelentősen, „nem lesz gond” a fesztivál hangerejével.
Tájékoztatása szerint a fesztivál szakemberei és az önkormányzatok a rendezvény ideje alatt folyamatosan ellenőrzik majd a zajszintet és ha panasz érkezik valahonnan, oda külön kimennek zajszintet mérni.

bvz \ kpl

MTI 2016. augusztus 10., szerda