Kezdőlap Közlekedés Több mint 1,8 milliárdos közút-fejlesztési program Nyíregyházán

Több mint 1,8 milliárdos közút-fejlesztési program Nyíregyházán

Több mint 1,8 milliárd forint értékű közút-fejlesztési programot valósít meg a nyíregyházi önkormányzat, amiből 1,5 milliárd forint európai uniós támogatás.

Rendes Sándor elmondta, hogy a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen korszerűsítik a régi 4-es és a 41-es számú főutat összekötő Törzs utcát. A 41-es számú főút kereszteződésében meghosszabbítják a város irányába kanyarodó sávot, a 4-es főút csomópontjában külön sávot alakítanak ki a Záhony felé közlekedőknek, a Semmelweis utcai kereszteződésben új körforgalom létesül.
Felújítják a belvárosi Kígyó utcát, ahol kerékpárút is épül, amely bekapcsolja a város bicikliút-hálózatába a Déli ipartelepet, illetve Borbányát. A borbányai külváros-részből a belváros irányába másik kerékpárút is épül, a Csárda utcától, a Szent István utcáig. Ezen túl négysávosra szélesítik a Belső kiskörút Szegfű utcai sávját – mondta a szóvivő.
Beszámolt arról is, hogy a nyíregyházi helyhatóság saját forrásából 26 utcában 255 millió forintot költ új aszfaltos útszakaszok építésére, meglévők felújítására.
A munkálatokat az önkormányzat százszázalékos tulajdonában lévő helyi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. végzi, amely további 40 utcában 84 millió forintos költségből 16 ezer négyzetméter útfelületet állít helyre, úgynevezett meleg aszfaltos technológiával – mondta Rendes Sándor.


MTI 2016. augusztus 23., kedd