Kezdőlap Rendőrségi hírek Vádat emeltek egy halálos balesetet okozó tatárszentgyörgyi férfi ellen

Vádat emeltek egy halálos balesetet okozó tatárszentgyörgyi férfi ellen

Halált okozó ittas járművezetéssel és más bűncselekménnyel vádol a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség egy tatárszentgyörgyi férfit, aki tavaly részegen és kábítószer hatása alatt a gépkocsijával fának ütközött, két utasa a helyszínen meghalt – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a jogosítvánnyal nem rendelkező, 31 éves férfi 2015. február 5-én reggel Lajosmizse irányából az 5-ös főúton óránkénti 120 kilométeres sebességgel haladt autóval Kecskemét felé. Ittas volt és előzőleg kábítószert is fogyasztott. Az alkohol és a drog hatására egy kanyarból kiérve nem tudta az úton tartani a gépkocsit, lehajtott az útpadkára, majd a járművel az árokban egy fának ütközött.
A balesetben négy utasa közül egy férfi és egy nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghaltak. A vádlott és két másik utasa súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A két, életben maradt utas esetében maradandó fogyatékosság alakult ki – olvasható a közleményben.
A többszörösen büntetett előéletű, szabadlábon védekező vádlottat az ügyész halált okozó, ittas és bódult állapotban elkövetett járművezetéssel, valamint kábítószer-birtoklással vádolja. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság dönt.

bszan \ bám \ bhi

MTI 2016. augusztus 10., szerda