A Kecskeméti Múzeumi Tour-Mix keretében. Szeptember 16., pénteken:
10.00 órától igény szerint tárlatvezetést tart Mészáros Ágnes főmuzeológus
15.00 –18.00 KARMELITA VÍZ KÉSZÍTÉSE Kemendi Ágnessel Citromfű és különféle fűszerek felhasználásával, FÁY ANDRÁS reformkori polihisztor receptje alapján. A patikusok hajdan gyógyító illatos párlatokat készítettek rózsából, rozmaringból, citromfűből, levendulából, stb. KEMENDI ÁGNES elmeséli a desztillálás történetét, bemutatja saját lepárló készülékét, amivel illatos vizeket készít a közönség láttára, bevonva tevékenységébe az érdeklődőket. A lepárló berendezés sisakjába töltött növényeket átjárja a vízgőz, az így nyert párlatot belélegezhetjük, fürdővízbe önthetjük, illatos kencéket készíthetünk velük.
Programjaink ingyenesek, részvételi szándék előzetes jelzése szerencsés!
6000 Kecskemét, Kölcsey u. 3.
Telefon: (+36) 76/329-964
E-mail: [email protected]