Kezdőlap Események A zöld turmix csodája

A zöld turmix csodája

 

Kovács Szilvia egészséges táplálkozási trénerrel és tanácsadóval beszélgetett szerkesztőségünk, aki elmondta nekünk a zöld turmix alapreceptjét és minden fontos információt, amit tudni kell az italról.

Hogyan talált rá a zöld turmixra?

3 éve kezdtem el gluténmentes ételeket fogyasztani, ezután pedig sokat kísérleteztem az egészséges életmóddal. Lénárt Gitta életvitele és Victoria Boutenko – A nyers étel csodája c. műve nagyon motiválóan hatott rám, emiatt készítettem el a zöld turmixot. Nagyon megszerettem, mert amellett, hogy finom és tápláló nagyon egészséges is.

Pontosan megfogalmazva, mi is a zöld turmix, mit kell róla tudni?

A zöld turmix, az egy ital, amelynek alapja valamilyen zöld levél, amely az egésznek a legfontosabb tápanyagforrása. Az édes íz és a krémes állag elérése érdekében teszünk még hozzá banánt, illetve ízesíthetjük friss gyümölccsel is, például barackkal, de bármilyen aktuális gyümölcs felhasználható. Ehhez még ízlés szerint hozzáadunk valamennyi növényi alapú tejet, ami lehet mandula- vagy kókusztej, majd leturmixoljuk és ennek elfogyasztásával már sokat tettünk az egészségünkért.
A zöld levél rengeteg aminosavat és értékes tápanyagforrást tartalmaz, ezáltal vitamindússá és ásványi anyagokban gazdaggá válik a turmix. A sok jótékony hatásának köszönhetően jó immunrendszer erősítő, lúgosító és méregtelenítő hatása miatt tisztítja a szervezetet, javítja az emésztést és a sejtek oxigénellátását is. Zöld turmixot nem csak gyümölcsök felhasználásával lehet elkészíteni, hanem zöldségekkel is. Az alaprecept az megint csak az, hogy valamilyen zöld levélhez teszünk például paradicsomot, paprikát, uborkát vagy hagymát, amit ezután ízesíthetünk sóval, kaporral vagy zellerszárral.

Mindenkit arra bíztatok, hogy próbálja ki otthon elkészíteni, mert rajtunk kívül más nem tud az egészségünkért tenni, és mint azt mindenki tudja, az egészségünk mindennél fontosabb.” – mesélte nekünk Kovács Szilva

A zöld turmixról még többet itt olvashatnak, Kovács Szilva honlapján.

Kovács Szilvia
Email: [email protected]
Honlap: http://glutenmentesharcos.hu/pages/my-training