Kezdőlap Sport Asztalitenisz Eb – Korábbi győztesek sora a budapesti viadalon

Asztalitenisz Eb – Korábbi győztesek sora a budapesti viadalon

Lezárult a nevezés az október 18. és 23. között Budapesten sorra kerülő egyéni asztalitenisz Európa-bajnokságra, s ennek alapján kijelenthető, hogy mindkét nemnél a kontinens legjobbjait láthatja majd a közönség.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az európai ranglista első tíz-tíz helyezettjéből csak egy-egy játékos hiányzik a nevezési listáról, a férfiaknál a német Bastian Steger, a nőknél pedig a lengyel Li Qian.
Nemcsak a két egyéni címvédő, a német Dimitrij Ovtcharov és a román Elizabeta Samara lép asztalhoz a Tüskecsarnokban, hanem összesen 21 egyéni Európa-bajnoki aranyérem gazdája. Itt lesz például az örökifjú fehérorosz Vlagyimir Szamszonov, aki 40 évesen negyedik lett a riói olimpián, valamint a hatszoros egyéni Eb-győztes német Timo Boll is. A női mezőnyben indul többek között a luxemburgi színekben versenyző, 53 éves Ni Xialian, aki 1998-ban és 2002-ben is Eb-elsőséget ünnepelhetett, és ott lesz a lengyel Natalia Partyka is, aki Rióban már a negyedik paralimpiai aranyát nyerte meg egyesben, majd csapatban is a csúcsra ért.
A magyar színeket tizenkét asztaliteniszező képviseli majd, hét férfi és öt nő. Éremszerzésben leginkább Póta Georgina reménykedhet, aki a tervek szerint egyesben, párosban és vegyes párosban is elindul.
Az Eb-re nevezett korábbi egyéni Európa-bajnokok (zárójelben a győzelmeik száma):
férfiak: Timo Boll (német, 6), Vlagyimir Szamszonov (fehérorosz, 3), Dimitrij Ovtcharov (német, 2)
nők: Ni Xialian (luxemburgi, 2), Viktorija Pavlovics (fehérorosz, 2), Li Jiao (holland, 2), Ruta Paskauskiené (litván, 1), Liu Jia (osztrák, 1), Li Fen (svéd, 1), Elizabeta Samara (román, 1)
A magyar indulók:
férfiak: Pattantyús Ádám, Ecseki Nándor, Kosiba Dániel, Lakatos Tamás, Majoros Bence, Nagy Krisztián, Szudi Ádám
nők: Póta Georgina, Lovas Petra, Madarász Dóra, Pergel Szandra, Nagyváradi Mercédesz


MTI 2016. szeptember 22.