Kezdőlap Események Bérlethamisítást lepleztek le a városrendészek

Bérlethamisítást lepleztek le a városrendészek

 

 

A Kecskeméti Városrendészet közterület-felügyelői a Petőfi Sándor utca mögötti parkolóban egy Opel Astra gépkocsi ellenőrzése során észlelték, hogy a gépkocsiban használt parkoló bérlet feltehetően nem eredeti.

A helyszíni rutinellenőrzés során a közterület-felügyelőknek feltűnt, hogy az autó szélvédője mögött elhelyezett hivatalos okmány egy eredetileg a helyi oktatási intézménynek kiadott, rendszám feltüntetése nélkül a város egész területére érvényes féléves parkoló bérlet fénymásolata.

A fénymásolt bérlethez a hologramos Kecskemét címert feltehetően egy tavalyi évben hivatalosan kiadott bérletből vághatták ki, majd így laminálták. Az intézkedő közterület-felügyelők előbb a Kecskeméti Városrendészet központját hívták, ahol a számítógépes nyilvántartás alapján ellenőrizték a hamisnak tűnő bérletet; majd a rendőrséget is értesítették.

Tekintettek arra, hogy az adategyeztetések eredményeképpen bizonyítottnak tűnt, hogy a gépkocsi hamisított bérlettel várakozik és tulajdonosa a gépjármű nyilvántartás adatai alapján a Petőfi Sándor utcán lakik, a városrendészek a rendőrökkel együtt már hivatalos eljárás keretében mentek fel a gépkocsi tulajdonos hölgyhöz.

Mivel alapos gyanú merült fel arra, hogy közokirat hamisítás történt és felmerült a csalás gyanúja is – így a személygépkocsi tulajdonosa előállításra került a rendőrségre és nyomozás elrendelésre került sor.

A rendszám feltüntetése nélküli, a város egész területére érvényes átalánydíjas féléves parkoló bérlet ára 81.000. Ft – ez került az eljárás során felderített esetben hamisításra. Ezzel a „spórolással” az elkövető azt a kockázatot vállalta, hogy adott esetben két bűncselekménnyel is megvádolva kelljen bíróság elé állnia.

Mivel felmerült a gyanú, hogy esetleg nem egyszeri próbálkozást lepleztek le, a Városrendészet a továbbiakban fokozott ellenőrzéssel megpróbálja kiszűrni az esetleges további hamisításokat és minden esetben büntető eljárást kezdeményez.