Kezdőlap Gazdaság BÉT – Eltérő elemzői várakozások

BÉT – Eltérő elemzői várakozások

Spot light on Modern Swiss Francs

Eltérően látják a keddi kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó szakértők.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: emelkedést hozhat nyitásban az enyhén optimista nemzetközi hangulat. Kedvezően hatott a piacokra, hogy lezajlott az amerikai elnökjelöltek első nyilvános tévévitája. A nyitást követően az elemző így felpattanásra számít, a nap hátralévő részében pedig erős volatilitás jöhet a magyar részvénypiacon is az elmúlt napokhoz hasonlóan.
Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője ugyanakkor arra számít, hogy továbbra is negatív hangulat uralkodhat Európában, bár az ázsiai indexek a zárásra fordulni látszottak. Egyedi hír nem érkezett, amely befolyásolná a kereskedést.
Kommentárjában kifejti: a Morgan Stanley hétfőn ismertetett elemzése szerint a magyar gazdaság alapmutatói javultak a legnagyobb mértékben a régión belül 2008 óta, ezért az S&P felminősítése már régen indokolt lett volna. Ezek alapján a Moody’s-tól november 4-én hasonló döntésre számítanak, ezzel valamennyi vezető hitelminősítőnél befektetésre ajánlott kategóriába kerülhet Magyarország.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 434,79 pontos, 1,55 százalékos csökkenéssel, 27 685,30 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 7 milliárd forint volt. A Mol árfolyama 210 forinttal, 1,22 százalékkal, 16 990 forintra csökkent, 812,8 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 140 forinttal, 1,91 százalékkal, 7205 forintra esett, forgalmuk 4,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 7 forinttal, 1,54 százalékkal, 447 forintra gyengült, forgalma 286,3 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 93 forinttal, 1,64 százalékkal, 5582 forintra csökkent, forgalmuk 1,5 milliárd forintot ért el.

MTI 2016. szeptember 27., kedd