Kezdőlap Gazdaság BÉT – Eltérő elemzői várakozások a tőzsdén

BÉT – Eltérő elemzői várakozások a tőzsdén

Eltérően látják a kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) kedden az MTI-nek nyilatkozó elemzők.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője az MTI-hez eljuttatott kommentárjában kifejtette: a keddi kereskedést kedvezően befolyásolhatja, hogy Lael Brainard, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed igazgatóságának tagja hétfő este meglehetősen óvatosan nyilatkozott az amerikai kamatemeléssel kapcsolatban. Ennek hatására pozitív korrekcióval indulhat a magyar tőzsde.
Az elemző úgy vélte: a részvénypiaci hangulat javulásából elsősorban az OTP profitálhat a délelőtt folyamán.
Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint a BUX összességében akár stagnálhat is magas forgalom mellett, miközben a vezető részvények eltérően teljesíthetnek, az OTP és a Richter árfolyamának erősödésére lehet számítani, a Molnál viszont további árfolyamcsökkenés várható. Mindenesetre fennmaradhat az elmúlt napokban tapasztalt erős ingadozás a BÉT-en – fogalmazott az elemző.
Hozzátette: napközben német makroadat befolyásolhatja a nemzetközi hangulatot, ami a magyar részvénypiac teljesítményét is meghatározhatja.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 278,26 pontos, 0,98 százalékos csökkenéssel, 28 167,57 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 7,6 milliárd forint volt. A Mol 230 forinttal, 1,33 százalékkal 17 055 forintra csökkent, 1,6 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 69 forinttal, 0,92 százalékkal 7408 forintra esett, forgalmuk 4,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,67 százalékkal 447 forintra gyengült, forgalma 302,0 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 51 forinttal, 0,88 százalékkal 5729 forintra csökkent, a részvények forgalma 936,6 millió forintot ért el.

MTI 2016. szeptember 13., kedd