Kezdőlap Régió BÉT – Emelkedésre számítanak az elemzők

BÉT – Emelkedésre számítanak az elemzők

Emelkedés várható csütörtökön a nemzetközi részvénypiacon, így a Budapesti Értéktőzsdén is az elemzők szerint.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: alapvetően optimista hangulat van a nemzetközi piacokon, a szerda esti Fed döntést pozitívan fogadták a befektetők, így kisebb emelkedés várható az európai piacokon, ami segítheti a magyar részvénypiacot is.
Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed nem változtatott az irányadó dollárkamaton, döntése indoklásában azonban küszöbön álló kamatemelésre tett erőteljes jelzést.
A Concorde elemzője kifejtette: nyitásban alapvetően emelkedésre számítanak, ezt követően érdemes figyelni, hogy meg tudják-e tartani a növekedést a részvények, vagy lesznek-e profitot realizálók a hazai és a nemzetközi piacokon.
Rövid Szabolcs kiemelte: a nap folyamán Amerikából érkezik makrogazdasági adat, a lakásértékesítési mutatókat hozzák nyilvánosságra, illetve Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnöke felszólalása lesz fontos.
Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője elmondta: a globális befektetői klíma nem változott, ismét a helyi hírekre fókuszálhatnak a befektetők, a nemzetközi piacok fokozottan jó hangulatban kezdték a napot, így emelkedésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén.
A KBC Equitas MTI-hez küldött hírlevelében arra hívja fel a figyelmet, hogy negatív hatása lehet a Magyar Telekom szempontjából a roamingdíjakkal kapcsolatos új szabályoknak, miután az Európai Bizottság legfrissebb javaslata alapján teljes liberalizációra kerülne sor. Ezzel együtt a visszaéléseket nem engedélyezné az új szabály, a telekomcégeknek így nem kell felkészülni arra, hogy tömegek mennek majd át másik országba olcsóbb előfizetést vásárolni.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 45,68 pontos, 0,16 százalékos emelkedéssel, 28 254,34 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 7,7 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével emelkedtek az előző napi záráshoz képest. A Mol 5 forinttal, 0,03 százalékkal, 17 140 forintra erősödött, 964,9 millió forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 60 forinttal, 0,81 százalékkal, 7435 forintra nőtt, forgalmuk 4,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott 450 forintot ért, forgalma 222,7 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 39 forinttal, 0,68 százalékkal, 5731 forintra csökkent, a részvények forgalma 2,0 milliárd forintot ért el.

MTI 2016. szeptember 22.