Kezdőlap Gazdaság BÉT – Enyhén pozitív hangulatra számítanak az elemzők a BÉT-en

BÉT – Enyhén pozitív hangulatra számítanak az elemzők a BÉT-en

Enyhén pozitív hangulatra számítanak az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerdán a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT).

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője nyitáskor és egész nap oldalazást, enyhe emelkedést vár, közepesen alacsony forgalomban a BÉT-en. Mint mondta, piacbefolyásoló makroadat nem várható, és az ázsiai és amerikai indexek is stagnálnak.
Kitért arra, hogy a befektetők leginkább az OTP-Magyar Telekom párosra figyelnek, amelyhez a Mol és a Richter is felzárkózott az utóbbi napokban.
Varga Zoltán, az  Equilor Befektetési Zrt. elemzője az MTI-hez eljuttatott kommentárja szerint továbbra is enyhén pozitív a nemzetközi befektetői hangulat, az amerikai tőzsdék emelkedéssel zártak, és Ázsiában is nagyrészt a vevők domináltak. Hozzátette, a befektetők a nagyobb pozíciók felvételével megvárhatják az Európai Központi Bank (EKB) csütörtök délutáni kamatdöntő ülését.
A vezető részvények közül érdemes figyelni az OTP-re, amelynek árfolyama a napokban 8 éves csúcsra emelkedett, és kedvező képet mutat a Mol árfolyama is. A forint továbbra is a 309-310-es tartományban mozog az euróval szemben, ebben kis változást az MNB délután megjelenő jegyzőkönyve hozhat, amely a legutóbbi kamatdöntő ülésen készült.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 189,64 pontos, 0,67 százalékos emelkedéssel 28 597,82 ponton zárt kedden. A Mol 100 forinttal, 0,57 százalékkal 17 500 forintra erősödött 955,3 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára nem változott, 7530 forintot ért, forgalmuk 4,0 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 1,37 százalékkal 444 forintra nőtt, forgalma 393,4 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 90 forinttal, 1,58 százalékkal 5795 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,2 milliárd forintot ért el.

gde \ bpt

MTI 2016. szeptember 7., szerda