Kezdőlap Események BÉT – Kivárásra számítanak az elemzők a tőzsdén

BÉT – Kivárásra számítanak az elemzők a tőzsdén

Nyitásban kis emelkedésre, a nap folyamán pedig kivárásra számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán az MTI által megkérdezett elemzők.

Sinka Csaba, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: optimistán indulhat a kereskedés a világban, a japán jegybank döntését pénzügypolitikájának módosításáról kedvezően fogadták a piacok, emiatt a magyar tőzsde is emelkedéssel nyithat.
A szakértő szerint a nap folyamán ugyanakkor inkább a kivárás lesz a jellemző, a befektetők az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed kamatdöntésére várnak. A piac nem számít kamatemelésre, de az meghatározó lehet, hogy az ülés után Janet Yellen Fed-elnök mit mond a kamatpályáról – tette hozzá.
Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője kommentárjában kifejtette: egy nap emelkedés után ismét gyengülésbe kezdett a magyar piac kedden, inkább a Fed lehetséges kamatemelésére felkészülve, mint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bejelentéseire reagálva. Az esést az OTP és a Richter, mint az intézményi külföldi befektetők kedvelt instrumentumai vezették.
Szerdán kivárásra, gyenge forgalomra, enyhe pozitív mozgásra számít a szakértő az esti amerikai kamatdöntés előtt.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 355,88 pontos, 1,25 százalékos csökkenéssel, 28 208,66 ponton zárt kedden, a részvénypiac forgalma 6,5 milliárd forint volt. A Mol árfolyama 85 forinttal, 0,49 százalékkal 17 135 forintra csökkent, 952,7 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 135 forinttal, 1,80 százalékkal 7375 forintra esett, forgalmuk 3,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 4 forinttal, 0,88 százalékkal 450 forintra gyengült, forgalma 254,3 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 85 forinttal, 1,45 százalékkal 5770 forintra csökkent, forgalmuk 1,3 milliárd forintot ért el.

gká \ gtr

MTI 2016. szeptember 21., szerda