Kezdőlap Gazdaság BÉT – Pozitív nyitásra számítanak a szakértők

BÉT – Pozitív nyitásra számítanak a szakértők

Pozitív nyitásra számítanak pénteken a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők, elsősorban annak hatására, hogy a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) tagállamai az előző napon Algírban váratlanul megállapodásra jutottak a kitermelés korlátozásáról.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: ez a váratlan siker már a nyitásban adhat akár egy százalékos lökést a részvénypiacnak, általános optimizmus uralkodik.
Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szintén azt emelte ki, hogy csütörtökön pozitív lökést adhat a magyar részvényeknek is a váratlan siker az informális algíri megbeszélésen, amelynek következtében 5 százalékot erősödött az olaj ára a kereskedésben. Elsősorban a Mol kurzusa reagálhat pozitívan, de hosszú távú hatásra nem számít sem az olaj, sem a részvénypiacon – írta.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 4,64 pontos, 0,02 százalékos csökkenéssel, 27 476,40 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 7,6 milliárd forint volt. A Mol 50 forinttal, 0,30 százalékkal, 16 795 forintra erősödött, 1,6 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 2 forinttal, 0,03 százalékkal, 7148 forintra csökkent, forgalmuk 2,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,67 százalékkal, 452 forintra nőtt, forgalma 245,5 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 34 forinttal, 0,61 százalékkal, 5518 forintra esett, forgalmuk 2,8 milliárd forintot ért el.

hvk \ gry

MTI 2016. szeptember 29., csütörtök