Kezdőlap Események Breda- Négyesfogathajtó Világbajnokság

Breda- Négyesfogathajtó Világbajnokság

Sikeresen túl vannak az első állatorvosi szemlén a FEI Négyesfogathajtó Világbajnokságon induló versenyzők és lovaik, a világversenyen 16 ország 57 versenyzője méri össze tudását, 14 nemzet csapattal is indul. A magyar versenyzők lovainak jólétét és egészségi állapotát dr. Langer Dóra csapatállatorvos felügyeli a verseny ideje alatt. Tóth Tamás szövetségi kapitánytól megtudtuk, hogy kijelölte a 3 fős magyar csapatot és az egyéni indulókat. A csapattagok Dobrovitz József, ifj. Dobrovitz József és Lázár Zoltán, egyéni indulók Móró Lajos és Váczi István.

Megtörtént a sorsolás, a 6-os szám lett a magyar csapaté. ifj. Dobrovitz József kezdi a díjhajtást versenyzőink közül csütörtökön 11.40-kor, Vàczi István 16.03-kor, Lázár Zoltán 16.25-kor hajt holnap a díjhajtónégyszögbe. Pénteken Dobrovitz József 14.44-kor, Móró Lajos 15.06-kor mutatja be díjhajtását Bredában.

A szövetségi kapitány érdeklődésünkre elmondta, hogy az edzőtáborban nyújtott teljesítmények alapján főként maratonhajtásban és akadályhajtásban érzi erősnek a mieinket, de jó teljesítményt vár a holland, a német, a belga és a francia hajtóktól is.

A Bredában megrendezésre kerülő XXIII. Négyesfogathajtó Világbajnokságon a magyar válogatott kommunikációs   partnere a Lovas Diadal Live TV, a Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakágának engedélyével. A rendezvény ideje alatt folyamatosan hírt adunk a verseny aktualitásairól. Frissítjük internetes oldalunkat a tv.lovasdiadal.hu-t, valamint a Facebookon is elérhetik az aktuális információkat (lovasdiadallivetv.)