Kezdőlap Kultúra Breda: Összetettben 2. helyen a magyar válogatott

Breda: Összetettben 2. helyen a magyar válogatott

Az év egyik legnehezebb maratonpályájának teljesítése után a 2. helyen foglal helyet jelenleg a magyar válogatott a bredai FEI Négyesfogathajtó Világbajnokságon. A szombati maratonhajtás nehéznek bizonyult, az 56 fogatból volt akit kizártak, aki feladta, és az akadályok verhető elemei közül is számos leesett a szombati maratonhajtás során. A magyar hajtók jól teljesítettek, ifj. Dobrovitz József az 5. helyet szerezte meg, míg Lázár Zoltán a 9., Dobrovitz József a 15. helyen zárt. Az egyéniben indulóink Váczi István a 18., Móró Lajos a 32. helyet szerezte meg. A maratonhajtást Exell Boyd nyerte (AUS), Koos de Ronde (NED) a 2., Christoph Sandmann (GER)  3. helyen végzett. A szombati maratonhajtás legjobbja, Exell Boyd volt 125.25 hibapontos hajtással, Koos de Ronde (NED) 132.93 hibaponttal a második, Christoph Sandmann (GER) 134.18 hibaponntal a harmadik. A legjobb magyar hajtó, ifj. Dobrovitz József 138.75 hibapontos hajtással zárta a szombati versenynapot az 5. helyen. Lázár Zoltán 141.82, Dobrovitz József 144.77, Váczi István 145.99, Móró Lajos 163.81 hibaponttal teljesítette a maratonpályát.

A csapatversenyben az első két versenyszám után a hollandok (354,30) az elsők, a magyarok (377.20) a másodikok, a németek (379.61) a harmadikok. A kettes- és négyesfogathajtásban összesen nyolcszoros világbajnok Lázár Zoltán összetettben jelenleg a hatodik, ifj. Dobrovitz József a tizedik, Dobrovitz József a kilencedik helyen áll.

Ifj. Dobrovitz József a maratonhajtás után portálunknak elmondta, hogy véleménye szerint lovai is kihozták magukból a maximumot. – Embert próbáló volt a pálya. Hibázott többször a fogatom, hol a lovaim hibáztak, hol pedig én. Az egyik szituációban 2 hibapontos hibát vétettem, mert gyorsabban gondolkodtam, mint ahogy a fogatom haladt. Az egyik akadályban túl gyorsan váltottak balról jobbra a lovak. Ennek ellenére elégedett vagyok, mert mind a szövetségi kapitány elvárásának, mind saját elvárásomnak meg tudtam felelni – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy az akadályhajtásban reméli, hogy tud majd meglepetést okozni, és bizakodik abban, hogy a csapat második helyét meg tudják őrizni.

Lovas Diadal Live Tv www.facebook.com/lovasdiadal.livetv/ www.tv.lovasdiadal.hu Lázár Zoltán ebben az összeállításban először hajtotta a fogatát, szerencsére azonban a verseny előtt sikerült kipróbálnia együtt a lovakat. – Három hibám volt a maratonhatjásban, amelyek ha nem lettek volna, akkor jelenleg az élmezőnyben lennék. Amikor Hollandiába kijöttem, akkor tudtam, nem biztos, hogy dobogós leszek, de számomra az a legfontosabb, hogy a csapat jó eredményt érjen el. Vasárnap ugyanezzel a 4 lóval, csak más összeállításban versenyzek. Ez lesz a főpróba, és az előadás is egyben – mondta Lázár Zoltán, aki kitért arra is, hogy szerencséjük van az időjárással. – A meteorológusok esőt jósoltak, ilyenkor megváltoznak a talajviszonyok, a körülmények, de hála Istennek több mint 20 fok volt, meleg, de nem volt kánikula – hangsúlyozta. Vasárnap az akadályhajtással fejeződik be Bredában a FEI Négyesfogathatjó Világbajnokság. A Bredában megrendezésre kerülő XXIII. Négyesfogathajtó Világbajnokságon a magyar válogatott kommunikációs partnere a Lovas Diadal Live TV, a Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakágának engedélyével. A rendezvény ideje alatt folyamatosan hírt adunk a verseny aktualitásairól. Frissítjük internetes oldalunkat a tv.lovasdiadal.hu-t, valamint a Facebookon is elérhetik az aktuális információkat (lovasdiadallivetv.)

Elérhetőségeink: 06/70-606- 1221